El Govern vol que el gasoducte que enllaçarà Martorell amb Figueres estigui acabat el 2014 per poder millorar el subministrament a l'Alt Empordà. Així ho afirmat el director general d'Energia, Josep Canòs, que ha explicat que el primer tram que va de Martorell a Hostalric començarà a construir-se el 2012. La segona fase, que va d'Hostalric a Figueres, està en tramitació. Canos s'ha compromès a fer els possibles per "desencallar a Madrid" els projectes i inversions que han de permetre millorar el subministrament de gas i també d'electricitat a la zona. Ho ha dit durant la inauguració del gasoducte Serinyà-Figueres construït per HC Energía amb un pressupost de 9 MEUR.

La Generalitat reconeix que el subministrament de gas i electricitat a l'Alt Empordà en aquests moments no està al mateix nivell que a la resta de Catalunya i s'ha compromès a fer tots els esforços per "desencallar" a Madrid els projectes i inversions pendents. Així ho ha expressat el director general d'Energia, Mines i Segurat del Govern, Josep Canòs, davant la presència d'alguns alcaldes que han assistit a la inauguració oficial del gasoducte que va des de Serinyà fins a Figueres, tot i que ja fa un any que està en funcionament.

Canòs ha elogiat la feina feta per la companyia i la inversió que l'ha acompanyat (un total de 9 milions d'euros) però ha recordat que aquest gasoducte és una "connexió de xarxa secundària" i per tant, no es podrà assolir "tot el seu potencial" i "seguretat" amb el subministrament fins que no entri en funcionament el gasoducte de transport que Enegás construirà des de Martorell fins a Figueres. La seva construcció, segons el director general d'Energia, començarà a Martorell fins a Hostalric l'any 2012 -la companyia encarregada havia fixat el segon semestre d'aquest any- en la seva primera fase, per després continuar amb la construcció de la canonada des d'Hostalric fins a Figueres, encara en tràmits i sense data d'inici. Acomplir el termini de tres anys serà una "fita difícil" i amb "entrebancs de tot tipus com qualsevol infraestructura", ha reconegut Canòs, que ha subratllat que aquest és l'objectiu "hi hagi o no interconnexió amb les xarxes europees". I és que el projecte també contempla que aquesta canonada sigui la via de la interconnexió gasista amb França, un projecte aturat a dia d'avui.