L'alcalde de Figueres, Santi Vila (CiU), assegura que el secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, li ha confirmat que tenen la "ferma voluntat de desenvolupar" la remodelació de l'enllaç nord de l'AP-7 a la capital altempordanesa.

L'exconseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, va anunciar l'acord per a endegar aquest projecte el mes de novembre de l'any passat, tot assegurant que hi havia un conveni amb Acesa però no se n'havien tornat a tenir notícies al respecte. En aquests moments, Figueres només compta amb una sortida, la sud, i aquest enllaç permetria acabar amb una de les principals reclamacions del territori, a banda de resoldre el problema d'accés a la nova presó del Puig de les Basses.

L'enllaç estaria vinculat, segons van dir aleshores, a l'ampliació del tercer carril de l'autopista i es va anunciar que la concessionària tindria dos mesos per presentar a Foment el document per tal que el Ministeri de Medi Ambient resolgués si calia elaborar una consulta ambiental o no. En aquell moment, el batlle ja va renunciar a sol·licitar la gratuïtat entre els dos trams. Les obres, van afirmar, haurien d'acabar-se en el moment en què es completés la construcció del tercer carril, però la situació econòmica fa que Vila es mostri escèptic sobre aquesta situació.

Malgrat que Morlán li hauria assegurat que es comprometen a treballar-hi i que no se n'obliden, el batlle assegura a través de les xarxes socials que ja es veurà i que esperen que en les properes setmanes es puguin fer més concrecions al respecte.

I és que, tot i que l'estació no entrarà en funcionament aquest any, la principal preocupació és que quan ho faci col·lapsi els altres accessos que té la ciutat amb l'elevat volum de trànsit que s'espera que hi hagi.