Els equips de govern van concretant el seu cartipàs. És el cas dels ajuntaments de Palafrugell, Palamós i Calonge. Aquests dos darrers ja tenen data per celebrar el ple de formalització de la distribució de les regidories: dilluns a Palamós i dimecres, a Calonge. Els regidors delegats de les diferents àrees municipals a cada municipi es poden consultar a la taula d'aquesta informació -en alguns casos, hi ha les més destacades-.

A Palafrugell, l'alcalde, Juli Fernández, va signar ahir la resolució d'alcaldia de la distribució de les regidories. Dies abans va establir que Albert Gómez serà el primer tinent d'alcalde i president de l'Institut de Mitjans de Comunicació Pública. Fernández també ha explicat que el seu equip de govern (PSC i CiU) rebaixarà el sou que perceben els regidors en un mínim global d'un 15% respecte del que cobren ara.

L'alcalde ha comentat que és un dels punts de l'acord de govern entre els dos partits i que afecta tant a les indemnitzacions que els regidors reben per assistències (juntes de govern, plens i comissions informatives) com als diners que reben els partits i la dedicació parcial que hi haurà (serà per Xavier Rangel, i no n'hi haurà cap d'exclusiva, segons el batlle).

Fernández ha volgut reiterar que mentre sigui diputat al Congrés només percebrà les indemnitzacions dels plens, però que renunciarà a la resta d'ingressos que pugui tenir d'alcalde.

Pel que fa a Palamós, l'estructura de govern s'estableix a partir de tres grans eixos de mandat: participació ciutadana, medi ambient i promoció econòmica. Tres eixos que es canalitzen a través de tres grans àrees: Organització, Territori, i Promoció Econòmica i i Persones. En l'àmbit de participació cal destacar la creació de la nova regidoria de participació ciutadana. Pel que fa a medi ambient, l'objectiu és el de seguir implementant polítiques que fomentin el reciclatge, l'eficiència energètica, la racionalització dels usos de l'aigua, amb l'impuls de l'Agenda 21. La promoció econòmica vol impulsar un model de creixement econòmic que tingui en compte el sector públic i privat, creant l'Institut Promoció Econòmica.