El Govern vol que el gasoducte que enllaçarà Barcelona-Martorell amb Figueres estigui acabat el 2014 per poder millorar el subministrament de gas a l'Alt Empordà, que presenta deficiències respecte a la resta de Catalunya. Això és el que ha afirmat el director general d'Energia, Josep Canòs. El tram fins a Hostalric s'espera començar a construir el 2012. La segona fase fins a Figueres està en tramitació i Canòs s'ha compromès a fer el possible per a desencallar els projectes i inversions que han de permetre millorar el subministrament de gas i també electricitat. D'altra banda, ahir es va inaugurar el gasoducte Serinyà-Figueres, construït per HC Energia amb un pressupost de 9 milions d'euros.

La Generalitat reconeix que el subministrament de gas i electricitat a l'Alt Empordà en aquests moments no està al mateix nivell que a la resta de Catalunya. "Figueres i l'Alt Empordà no tenen la mateixa garantia de subministrament de gas i electricitat que té la resta de Catalunya; tenim quatre anys, tenim uns projectes, tenim unes inversions que, segurament, algunes d'elles haurem d'anar a desencallar a Madrid; però hi anirem, no en tinguin cap dubte", ha manifestat Canòs. Perquè això sigui així, s'ha de fer el gasoducte des de Martorell fins a Figueres.

De moment, l'empresa HC ?Ener?gia va inaugurar ahir, tot i que està en funcionament des de fa un any, el gasoducte de Serinyà a Figueres, que ha suposat una inversió de 9 milions d'euros. En aquest cas és una "connexió de xarxa secundària", segons el director general d'energia, que no assumirà "tot el seu potencial" i "seguretat" amb el subministrament fins que no entri en funcionament el gasoducte de transport de Martorell a Figueres. Suposa, però, millores, com eliminar la planta de gas natural liquat, que anteriorment proporcionava subministrament a Figueres i Vilafant. Això ha suposat eliminar també el transport dels 500 camions que havien de portar gas natural liquat fins a Figueres, on hi havia els dipòsits.