El nou equip de govern de Roses, liderat pel retornat alcalde Carles Pàramo (CiU), va presentar ahir el cartipàs municipal, que incorporarà una nova figura delegant a cadascuna de les grans urbanitzacions de la població un regidor. D'altra banda, el PP -amb qui forma govern- mantindrà les àrees d'Hisenda i Seguretat i hi afegeix la de Medi Ambient, de la qual s'encarregarà el tercer regidor, Carles López. A més, Pàramo va assegurar que s'establiran mecanismes de control per comprovar que les ajudes que s'atorguin a l'àrea de Benestar compleixin els requisits.

"Creem una nova filosofia de govern que volem que millori el servei al ciutadà, accelerant els tràmits", va assegurar Pàramo. En aquest sentit, el batlle va explicar que cada edil serà independent i responsable de cada regidoria, acabant així amb les sis grans àrees on hi havia més d'un regidor i directors de cadascuna. Tot i que no va donar xifres sobre les retribucions que tindrà aquest nou consistori, Pàramo va afirmar que els sous seran inferiors que els de l'anterior mandat. Tampoc va puntualitzar amb quantes dedicacions exclusives comptarà el consistori, però va avançar que l'exregidor d'ERC i ara membre de CiU com a independent, Marc Danés, que assumirà l'àrea de Cultura i Benes?tar, en tindrà una. La principal novetat que incorpora el nou govern és la creació de les figures de regidors delegats a les urbanitzacions més grans de la població. Manel Escobar (PP), a banda d'assumir l'àrea d'Economia i Hisenda, es farà càrrec de Santa Margarida i la Garriga. Sílvia Ripoll (CiU) tindrà Urbanisme i les urbanitzacions de Mas Buscà i Mas Fumats i, finalment, Josep Mª Masblanch assumirà les de Puig Rom, Canyelles Grosses i Canyelles Petites, a banda de la regidoria de Serveis Generals. La idea és que aquestes delegacions es gestionin a través de centres cívics o d'associacions que ja existeixen o bé amb algun nou local, com podria passar amb Santa Margarida. Pàramo va defensar que aquestes són les zones que han de tenir delegacions perquè la resta ja es troben dins del casc urbà, i va assenyalar que cal establir mecanismes de coordinació i participació ciutadana.

Hi haurà fins a sis tinents d'alcalde i el PP mantindrà també l'àrea de Seguretat Ciutadana. A aquestes àrees dels populars s'hi afegeix Medi Ambient, que ?assumirà el tercer regidor, Carles López.