Un motorista que circulava ahir a alta velocitat pel tram en què la carretera C-63 -l'antiga carretera d'Olot- esdevé travessia al seu pas per les Planes d'Hostoles va atropellar mortalment un home gran que travessava un pas de vianants i, en perdre el control de la moto, va patir també una caiguda fatal. L'accident va passar entorn un quart de cinc de la tarda i els morts registrats ahir a les carreteres gironines ascendien així a tres. Un parell d'hores abans, un conductor de cotxe havia perdut la vida a l'Ap-7 a Maçanet de la Selva en rebre l'envestida d'un camió.

L'accident de les Planes va sumir el municipi en la consternació perquè no és la primera vegada que passen motos a alta velocitat per aquest tram de carretera, que és una llarga recta, però mai hi havia hagut un sinistre d'aquestes dimensions i menys davant la terrassa d'un bar plena de gent. Jaume Boix, un veí de les Planes de més de 80 anys, passava pel pas que queda gairebé davant del bar La Caseta. Un motorista veí de Sant Feliu de Pallerols, Lluís Molí, de 50 anys, circulava a molt alta velocitat, segons van fer saber testimonis de l'accident, en direcció a Girona. L'impacte va causar la mort de l'home gran a l'acte i el motorista va perdre el control del vehicle. Segons testimonis, la velocitat a què circulava era tal que la motocicleta, una Honda CBR 600, va anar a parar a uns 300 metres del lloc on havia succeït el sinistre.

L'alcalde de les Planes, Eduard Llorà, recorda que la Garrotxa és una zona on hi ha molta afició a les motocicletes i a més destí de molts motoristes que busquen rutes interessants "però tothom hauria de tenir consciència; els testimonis diuen que anava a una velocitat del tot inadequada". En general, diu Llorà, els motoristes tenen un "comportament exemplar" i a més el tram de la travessera "és un lloc amb molta visibilitat i no és habitual que hi hagi atropellaments". No hi ha radars mòbils a prop del terme municipal de les Planes, explica Llorà, però sí que hi sovintegen els controls mòbils dels agents de Trànsit dels Mossos d'Esquadra. Els accidents per avançaments imprudents tampoc no són rars i, per exemple, l'octubre del 2008 van morir tres persones per aquesta causa. Avui a les dotze del migdia les Planes celebra un ple d'urgència per decretar un dia de dol oficial.

Accident a l'Ap-7

No va ser l'únic accident mortal a carreteres gironines: a les dues del migdia, el conductor d'un turisme moria a l'Ap-7 al seu pas per Maçanet de la Selva quan un camió encalçava el seu vehicle mentre circulava en sentit França. El sinistre va provocar el tall d'un carril en aquesta direcció. Per finalitzar el balanç d'ahir, un altre motorista va morir a Oristà (Osona) quan el seu vehicle va accidentar-se contra un turisme per causes que es desconeixen. En total, ahir hi va haver quatre morts en accidents de trànsit a Catalunya.