L'equip de govern de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha encarregat als serveis d'Intervenció municipals que realitzin una auditoria de la situació econòmica en què es troben les finances del consistori. En campanya electoral, l'ara alcalde Jordi Cordón (CiU) ja havia manifestat que una de les primeres accions que farien si accedien al govern seria aquesta revisió de les arques municipals, però sempre de manera interna i sense fer cap contractació externa, cosa que així s'ha fet, segons ha comentat el batlle, que també és el màxim responsable de l'àrea d'Hisenda. Cordón ha afegit que, si bé l'auditoria no està acabada, ja hi ha diferents partides del pressupost que s'han esgotat, és a dir, que l'anterior equip de govern no les va dotar dels suficients recursos econòmics quan van aprovar el pressupost per aquest any.

Cordón ha comentat que els serveis econòmics municipals estan treballant per enllestir l'auditoria per aclarir la situació de les finances i que, un cop estigui enllestida, se n'informarà públicament, ja sigui a través del ple municipal, a través dels mitjans de comunicació o amb sessions informatives adreçades als veïns. L'alcalde ha comentat el tema de partides infradotades, però també n'hi ha un altre que interessa molt al nou equip de govern de Torroella de Montgrí i i que és la situació de l'endeutament municipal.

Per l'anterior alcalde, Josep Maria Rufí (ERC), la gestió de l'àrea Econòmica que havia realitzat el seu govern era un dels seus actius. No obstant això, CiU, aleshores a l'oposició, va posar en dubte els números municipals. La darrera enganxada entre les dues forces fou arran de la liquidació del ?pressupost del 2010. Aleshores, Rufí va defensar que l'Ajuntament tancava l'exercici amb un superàvit de 220.000 euros i que ?permetien incrementar fins els 560.000 euros el romanent de ?tresoreria. Rufí ?assegurava que aquests números eren possibles per la racionalització que havia ?activat el seu govern.

No obstant això, des de CiU es defensava que les xifres estaven maquillades ja que, entre d'altres elements, s'hi incloïen les ?contribucions de la segona fase dels carrers de l'Estartit quan les obres no estaven acabades.