Quan va entrar a l'Ajuntament, pensava que s'hi estaria més de 24 anys?

No sabia quant de temps m'hi quedaria, però estava convençut que m'hi podia estar un període llarg perquè em feia molta il·lusió. I és que no només són els 24 anys d'alcalde, també hi ha l'etapa que vaig ser delegat del govern. En total, porto més de 30 anys.

Ha estat un trajecte complicat?

Quan estàs en un càrrec de responsabilitat, hi ha molts moments negatius. Per exempe, quan es va cremar la muntanya dels Àngels o quan va haver-hi un accident d'un autobús escolar a Llorà i va morir un nen. Són moments que et colpegen molt, no és que em plantegés plegar, però com que tens una relació tan directa amb la gent, t'afecta. A vegades has de saber dir que no, i el més important és aconseguir que la gent ho entengui. Quan treballes en un nivell més alt la relació amb la gent no és tan directa, però per a un alcalde, sí. També ho he passat molt malament durant tot el procés de la MAT, ha estat com portar un cigró a la sabata. Aquests últims quatre anys han estat molt dolents, perquè he hagut de patir la MAT i la subestació, unes obres que ningú volia a casa seva però que estaments superiors deien que s'havien de fer. I com ho fas, com a alcalde? I el mateix amb la portada d'aigües del Pasteral a Montfullà: era necessari, però hem estat dos anys en obres.

Hi deuen haver hagut moments bons, però.

Sí, sobretot quan veus el que s'aconsegueix gràcies a l'acció de tot l'Ajuntament, que inclou l'oposició. Som onze regidors, i gràcies a l'esforç de tothom s'aconegueixen coses. Per exemple, estic molt content amb l'institut, així els estudiants no s'han de desplaçar fora del poble, i el teatre. Igual que les coses negatives repercuteixen directament en l'alcalde, les positives també ho fan.

Vostè té data de caducitat?

La il·lusió es té prescindint de l'edat: hi ha gent que és jove però no té il·lusió, i gent gran que no la perd mai. Això és una cosa innata. Jot tinc defectes, com tothom, però també virtuts, i una d'elles és que no tinc mandra, mantinc la il·lusió per qualsevol cosa. L'experiència no es compra ni es ven, s'adquireix amb el temps, aprens a relativitzar les coses. Sempre he intentat veure el vas mig ple, has de vendre il·lusió i demostrar que tens les idees clares.