Els barracons que han d'acollir les consultes externes del Trueta estaran enllestides el 31 de desembre de 2011 com a màxim. Aquesta és la data límit que el departament de Salut s'ha fixat per finalitzar les obres que han de convertir l'antic pàrquing de Mifas en els mòduls en qüestió. Segons fonts de la conselleria a Girona, aquesta edificació ha de començar «ben aviat», probablement aquest estiu, per tal que els ritmes permetin tenir-la acabada a finals d'any.

Inicialment, els mòduls havien de formar part de la primera fase de construcció del nou hospital Trueta. Amb el trasllat de les consultes externes en aquestes edificacions, es deixava un espai lliure que permetia començar l'enderroc de l'actual centre, començant per l'actual pavelló de Govern, on hi ha la cafeteria.

No obstant, amb el canvi de govern, la decisió de congelar la construcció del nou centre va deixar a l'aire l'inici de les obres. No obstant, al febrer el director territorial de Salut a Girona, Joaquim Casanovas va assegurar que els prefabricats es farien igualment, per aprofitar els materials i traslladar-hi les consultes externes de forma indefinida.

Això, segons Casanovas, resolia un dels problemes d'espai més importants de l'hospital de referència. En aquest sentit, va remarcar que «l'actual Trueta va ser concebut per albergar hospitalitzacions més que per consultes, gabinets o exploracions», i que per tant, els mòduls prefabricats servirien per «ajudar a compensar aquest dèficit».

El nou ús dels mòduls ha fet que entrin als pressupostos d'aquest 2011. Amb una partida de 4,2 milions d'euros es preveu que la construcció comenci el més aviat possible. El Catsalut va contractar els serveis de l'empresa Compact Hàbit per tal que s'encarregui de les obres, que ocuparan la meitat de l'actual aparcament de Mifas (situat al costat de les urgències de l'hospital).

En total, seran 74 mòduls

que formaran un edifici de dos pisos, el mateix projecte que ja havia plantejat el tripartit per començar els enderrocaments. En aquest cas, però, no hi haurà un nou hospital sinó un espai alliberat per «oxigenar els serveis de l'actual edifici» del centre sanitari.