El cap de setmana ha deixat unes xifres de víctimes mortals a les carreteres gironines preocupants, a falta de pocs dies per l'inici de l'operació vacances. Fins a quatre persones han perdut la vida a les comarques de Girona en accidents de trànsit entre dissabte i diumenge. L'última víctima, un jove que la matinada de diumenge va perdre el control del seu vehicle i va xocar contra un fanal a Calonge. Amb aquesta, ja són 97 les persones que han mort a les carreteres catalanes aquest 2011.

A l'accident de Calonge, un noi de 27 anys i veí de Salt va resultar mort la matinada de dissabte a diumenge després que el seu cotxe sortís de la carretera i xoqués contra un fanal. El jove, que viatjava dins d'un Opel Corsa, passava pel quilòmetre 48 de la carretera c-253 que travessa el poble de Calonge i va sortir de la via per causes que encara es desconeixen. El conductor viatjava sol dins del vehicle i va morir a l'acte, al voltant d'un quart de cinc de la matinada de diumenge.

Rescat del cos

Fins el lloc dels fets es van desplaçar fins a tres dotacions dels Bombers, que van haver de rescatar el cos ja sense vida del noi, qui en un principi no es va poder identificar perquè no duia documentació a sobre i havia quedat atrapat dins el cotxe. Aquesta és la quarta víctima mortal registrada en aquest cap de setmana fatídic a les carreteres gironines.

I és que a la tarda de dissabte hi va haver dos accidents en poques hores de diferència. A l'autopista AP-7, a l'alçada de Maçanet de la Selva, un home va morir després que el seu cotxe xoqués contra un camió. La tragèdia també es va viure a les Planes d'Hostoles, quan a la tarda de dissabte un home de més de 80 anys, veí del poble, va ser atropellat per un motorista que circulava a alta velocitat per la travessia per passa pel poble. El conductor de la moto també morir a l'acte. L'impacte va ser de tal magnitud que la motocicleta es va desplaçar 300 metres des del lloc del sinistre.

Amb els d'aquest cap de setmana, ja són 11 accidents de trànsit a Catalunya on hi ha hagut morts aquest mes de juny, amb un total de 13 víctimes mortals, segons les dades del Servei Català de Trànsit. A falta de deu dies per a final de mes, el balanç ja és pitjor que el mateix mes l'any passat, en què hi van haver vuit accidents però amb el mateix nombre de morts.

Pel que fa les dades comparatives amb la resta de l'any, aquest mes de juny està seguint la mateixa línia que els primers cinc mesos d'aquest 2011. A falta de deu dies per acabar el juny, les tretze víctimes mortals ja superen les 12 del mes de març, quan es va registrar l'índex més baix de mortalitat a les carreteres catalanes. A l'abril, en canvi, la xifra es va duplicar. El total de morts a la primera meitat de l'any continua sent inferior a la dels últims anys, una tendència que es va repetint des de 2006.