InterAMPA Lloret, l'associació que agrupa les Associacions de Pares i Mares dels centre educatius de la ciutat, va emetre un comunicat en què critiquen la decisió de la Conselleria d'Ensenyament d'eliminar la sisena hora.

Les Associacions de Pares i Mares lloretenques consideren que l'eliminació de la sisena hora crea un greuge comparatiu entre l'escola pública i la concertada i que penalitzarà els seus fills per motius "estrictament socioeconòmics". Entenen que aquesta disminusió de l'horari lectiu farà que els seus fills baixin de rendiment.

Els pares i mares d'alumnes de Lloret també es mostren disconformes amb els nous horaris imposats pel Departament en cas que no hi hagi acords als centres, i que assenyalen que s'ha de fer classe de nou a dos quarts d'una i de tres a dos quarts de cinc. Consideren que és molt millor fer l'horari tradicional de nou del matí a dotze del migdia i de tres a cinc.

Consideren que la decisió del departament que dirigeix Irene Rigau demostra que la consellera no governa mirant els interessos de la població.

Pel que fa als dies de lliure disposició des d'InterAMPA consideren que és molt millor agrupar-los en una setmana que no pas distribuir-los al llarg del curs en forma de ponts. Asseguren que és molt difícil concertar activitats extraescolars per un dia concret i que és molt més fàcil fer-ho en unes vacances llargues tipus setmana blanca.

El comunicat finalitza dient que les decisions del Govern generen desconfiança entre la comunitat educativa i insta la consellera a reprendre el diàleg amb el sector.

També es demana una reflexió profunda sobre el model educatiu del país.