La concessionària gestora de l'autopista Ap-7 a Catalunya, Abertis autopistas, activarà un dispositiu de trànsit especial amb motiu del pont de la revetlla de Sant Joan. Entre les mesures preses per agilitzar el trànsit s'hi inclou l'aturada dels treballs entre Fornells de la Selva i la Jonquera, on actualment s'hi porta a terme l'ampliació de la calçada per a la construcció del tercer carril. El pla preveu també reforçar els equips professionals per oferir un millor servei als usuaris i atendre les necessitats derivades de l'increment del trànsit, segons va fer saber ahir la concessionària a través d'un comunicat.

Pel que fa a l'ampliació de l'AP-7 a les comarques de Girona, s'interrompran els treballs en pista -que actualment es duen a terme entre Fornells i La Jonquera- des de la tarda del dijous dia 23 de juny fins al dilluns dia 27, moment en què es reprendran les obres, facilitant així els desplaçaments en aquesta zona. En els trams en què hi hagi reducció de carrils per obres en pista, es recorda als conductors que es mantindran els refugis destinats a les parades d'emergència, i el límit de velocitat serà de 80 quilòmetres per hora.

Amb l'objectiu de millorar la fluïdesa en els desplaçaments, Abertis autopistas recomana informar-se de l'estat del trànsit abans d'iniciar el viatge. Els usuaris poden consultar el lloc web www.autopistas.com, que ofereix tota la informació en temps real del trànsit de la xarxa viària que gestionen. Així mateix, es recomana planificar els desplaçaments i intentar evitar les hores en què es preveu una major afluència de trànsit.

Aquestes mesures s'afegeixen a les que també preveu adoptar el Servei Català de Trànsit (SCT), entre elles la restricció de circulació de vehicles de més de 7,5 tones i del conjunt de vehicles de qualsevol MMA en determinats trams, hores i dies, i també l'obertura i el tancament de carrils addicionals.