L'Associació de Naturalistes de Girona (ANG) denuncia que l'avantprojecte de Llei de Simplificació, Agilitat i Reestructuració Administrativa i de Promoció de l'Activitat Econòmica, coneguda com a Llei Òmnibus, suposa un "retrocés" per tota la societat catalana i alerta que afecta "greument" el medi natural i el territori alhora que suposa un "retorn a models fracassats". En les més de vint al·legacions fetes, es demana la supressió de l'article que permet a l'ACA autoritzar abocaments puntuals per sobre dels límits establerts en l'autorització o l'eliminació de la modificació dels límits del Parc Natural de Cap de Creus i el paratge natural de la Serra de Rodes, per citar alguns exemples.

L'Associació de Naturalistes de Girona (ANG) considera que les modificacions que vol fer la Generalitat a través de la Llei Òmnibus tenen una "clara voluntat privatitzadora de serveis públics i de desprotecció del medi ambient en benefici de lobbys empresarials", segons el comunicat que ha emès aquest dimarts. L'entitat denuncia que aquestes modificacions no estan "justificades" ni a nivell econòmic ni tècnic en la Memòria que acompanya l'avantprojecte. Segons l'entitat, "moltes de les mesures no tenen res a veure ni amb l'agilitat ni amb la millora de l'economia", tot el contrari, diu l'entitat, que afegeix que suposen un "retorn a models fracassats".

Concretament, l'ANG ha presentat més de vint al·legacions en àmbits d'aigües, medi natrual, prevenció i control ambiental de les activitats i residus. Pel que fa a les aigües, denuncien que la Generalitat "vol obrir la via de privatització dels cabals addicionals" amb una gestió privada, mentre que "actualment només és permès a l'Ens d'Abastament del Ter-Llobregat". Per altra banda, demanen que s'elimini l'article que permet a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) autoritzar abocaments puntuals per damunt dels límits establerts en l'autorització de l'abocament.

A nivell de medi natural, es demana la supressió de la modificació dels límits del Parc Natural de Cap de Creus i del Paratge Natural d'Interès Nacional de la Serra de Rodes, al Port de la Selva (Alt Empordà), en considerar-la "innecessària" per la continuïtat del veïnat de Santa Creu.

L'ANG també alerta que l'accés motoritzat al medi natural que permet l'avantprojecte afectarà la seguretat d'excursionistes, muntanyencs i vianants que circulen pels camins i pistes de muntanyes. Així mateix, demana que es retiri la possibilitat de fer competicions esportives de motor en espais naturals protegits.

L'entitat considera que és un "retrocés" per tota la societat catalana i denuncia que les propostes responen als interessos empresarials i s'allunya del principi que diu que "qui contamina, paga".