Les conclusions prèvies ja estan presentades i tant el fiscal com l'acusació particular han instat a l'obertura del judici oral contra Pere Puig Puntí, l'assassí múltiple d'Olot que el passat 15 de desembre va afusellar quatre persones, els seus dos caps i dos empleats de la Caja de Ahorros de Mediterráneo (CAM).

El ministeri públic considera procedent sol·licitar 80 anys de presó a l'acusat -20 anys de presó per cadascuna de les morts- i li reclama el pagament de 528.855 euros en concepte d'indemnització per rescabalar els familiars de les víctimes.

Els fets objecte d'acusació se cenyeixen al que s'ha anat sostenint des de pràcticament l'inici de la instrucció del cas. Així doncs, el fiscal considera que Pere Puig Puntí va abandonar casa seva a tres quarts de vuit del matí amb el propòsit, "ja decidit amb anterioritat" d'acabar amb la vida de les persones que va assassinar. Una hora després, al restaurant La cuina de l'Anna, a Sant Joan les Fonts, va entrar amb el seu rifle de caça major i tenint consciència que els seus caps -Joan Tubert Soy i Àngel Tubert Ruiz- es trobarien "completament desarmats i no es podrien defensar" els va disparar per sorpresa mentre esmorzaven.

L'imputat hauria utilitzat el mateix modus operandi quan va dirigir-se a la CAM del carrer Mulleres d'Olot per assassinar-ne el subdirector, Rafael Turró Cabrafiga, i una de les caixeres, Anna Pujol Verges.

El ministeri públic considera pertinent que l'homicida indemnitzi les quatre persones que s'han ?quedat vídues arran de l'assassinat i els sis fills que han quedat orfes. També haurà de pagar els danys causats als establiments on va perpetrar els trets, un dels quals ha comportat una pèrdua auditivia important al comensal que va tenir el canó del rifle al costat de l'orella quan Pere Puig va obrir foc contra els seus caps.

L'acusació particular s'adhereix a les conclusions del fiscal i especifica que no existeix cap tipus de circumstància atenuant que pugui aplicar-se a l'acusat per tal que se li rebaixi la condemna sol·licitada.

Pere Puig, que ahir va ser traslladat als jutjats d'Olot per escoltar les imputacions de les acusacions va evitar fer ús del seu dret a paraula que li va concedir el jutge abandonant les dependències sense pronunciar-se amb relació als fets, els quals va reconèixer durant la reconstrucció.