El grup d'ICV-EUiA de Blanes ja ha iniciat la seva tasca d'oposició, malgrat que només han passat uns dies de la constitució del nou Ajuntament. A través d'una carta al nou alcalde, Josep Marigó, EUiA li demana que es compleixi l'acord de ple del juny de l'any passat, on es va acordar hissar una bandera de l'arc de Sant Martí cada 28 de juny en honor al dia de l'Orgull Gai. El govern ja ha respòs i insta la coalició a posar la bandera i ofereixen dos emplaçaments on poder instal·lar-la. Una de les propostes era a dalt del castell de Sant Joan i l'altra a la rotonda d'entrada on es fan els Focs. EUiA va contestar ahir mateix que trien la rotonda dels Focs per posar la bandera i que ja en buscaran una des de la seva formació.

Per altra banda, els ecosocialistes van fer arribar una altra demanda al nou govern. En aquest cas, reclamen un pla de mobilitat durant els dies de celebració dels Focs, tenint en compte l'augment d'espectadors dels darrers anys. Bàsicament, demanen utilitzar la gran esplanada del Pla Parcial Costa Brava com a nou gran aparcament temporal durant aquella setmana. En segon lloc, mantenir una freqüència de bus nocturn cada hora que faci el trajecte de les línies circulars L2 o L9, cosa que donaria servei a gairebé el 70% de la població de Blanes. I en tercer lloc, negociar amb els Ajuntaments de Palafolls, Blanes i Lloret de Mar, mantenir el bus Nocturn de Territori Jove entre Palafolls-Blanes-Lloret durant les nits del Festival Sa Costa Barrakes, la qual cosa permetrà els nostres joves moure's durant la nit sense córrer cap risc. El govern veuria bé les propostes i ha respost assegurant que farà les gestions oportunes.

Finalment, ICV-EUiA van presentar també l'organigrama de la coalició que farà de fiscalitzador de la gestió de l'executiu municipal, amb un repartiment de les àrees entre els quatre regidors que té la formació. A més, cada segon dilluns de mes es reunirà una comissió de deu persones per avaluar els diferents temes del poble.