Tots els grups de l'oposició de Lloret de Mar -Millor, PSC, PP, ICV i ERC- van acordar ahir en una reunió que presentaran una moció conjunta a l'Ajuntament reclamant el retorn al doble sentit de circulació del passeig marítim. A més, instaran en el document que es faci el canvi "el més aviat possible". Els portaveus dels diferents grups van convidar un inspector de Costes a la trobada, que els va assegurar que per repintar l'asfalt no cal demanar cap permís al departament, com assegurava el Govern municipal, de manera que els partits volen que el canvi es faci ràpidament. Així, doncs, els diferents grups ja han iniciat la redacció de la moció que preveuen poder presentar, consensuada, els propers dies.

Després d'escoltar les explicacions de l'equip de govern i dels tècnics municipals sobre els canvis en el passeig el passat divendres, els grups de l'oposició es van emplaçar a una reunió per ahir. En la trobada van decidir fer una acció conjunta per intentar que el passeig torni a ser de doble sentit aquest mateix estiu i evitar així els "col·lapses", sobretot, tenint en compte que el govern de CiU es troba en minoria. "El que busquem és que no hi hagi col·lapses durant els mesos d'estiu", va assegurar el portaveu d'ERC, Jordi Orobitg. La redacció de la moció, que ja s'ha iniciat, s'enllestirà en les properes hores consensuada per les diferents forces.

Tot i que la decisió es va prendre per unanimitat entre els grups, hi ha alguns matisos entre els partits. En aquest sentit, el portaveu del PP, Enric Martínez, que creu que si la mesura no es pot aplicar de manera immediata, caldrà esperar a què acabi la temporada turística. "Si es pot fer en uns dies, endavant. Però si això no es pot fer, que no crec, perquè falta molt poc perquè comenci la temporada forta, creiem que és millor que es tiri endavant després de l'estiu", va explicar Martínez. "Ara bé, nosaltres reclamem, com tots, el retorn al doble sentit de circulació", va afegir.

Per la seva part, el portaveu del Millor, Marc Fuertes, va destacar que si es vol, la qüestió es pot resoldre en una setmana, tot i que no veu el govern municipal amb gaire predisposició a tirar endavant els canvis. "Ara tot dependrà de la voluntat de l'equip de govern per fer aquest canvi. Si hi ha voluntat, en una setmana podria estar fet", va afirmar Fuertes. El regidor d'ICV, Antoni Garcia, aposta per fer una reforma més definitiva un cop acabat l'estiu, però retornar al doble sentit de manera immediata, una proposta compartida per la majoria de l'oposició. "En un principi cal tornar al doble sentit i després ja es veurà", va explicar. "Passat l'estiu caldrà veure com ha de quedar el passeig, perquè tampoc volem el que hi havia abans com a definitiu", va afegir Garcia.

El portaveu del PSC, Joan Bernat, també vol que la modificació es faci "el més aviat possible", tot i que deixa els temps als tècnics municipals. "Si ha de ser una cosa ràpida que es faci ja, i si no, si ha de ser després de l'estiu, doncs després. En tot cas són els tècnics municipals els qui ho han de valorar", va afirmar Bernat. Finalment, el líder d'ERC, Jordi Orobitg, va destacar que no hi hauria cap dificultat per fer el canvi. "Complicació no n'hi ha cap. És una qüestió de voluntats. Només s'ha de passar la línia del carril esport al centre i crear els dos carrils de circulació", va destacar Orobitg. "El principal problema que ens plantegen és el permís de Costes i no cal", va afegir.

En definitiva, tots els grups van a una perquè el passeig torni a ser de doble sentit aviat i ara serà el govern que haurà de moure fitxa.