L'Ajuntament de Palafrugell ha traslladat a l'Ajuntament de Forallac i als Serveis Territorials de Girona del Departament de Territori i Sostenibilitat un expedient que va obrir per unes obres il·legals en una finca de Llofriu i que no ha pogut resoldre ja que es troben dins del terme municipal de Forallac. L'alcalde d'aquest municipi, Josep Sala, ha manifestat que té constància de la informació rebuda de Palafrugell i que el seu Ajuntament procedirà a confirmar si les obres són il·legals i, en aquest cas, obrir un expedient de protecció de la legalitat urbanística.

L'expedient es remonta anys enrere a una finca rústica situada al paratge Muntanyes Poues, a Llofriu, dins del terme de Palafrugell. L'expedient es va obrir perquè, segons l'Ajuntament palafrugellenc, un propietari va realitzar les obres de reforma i ampliació d'una barraca i moviment de terres sense les corresponents llicències municipals i en contra del planejament urbanístic vigent. Aleshores, l'agost de 2008, la junta de govern de Palafrugell va aprovar disposar-ne l'enderroc i la reposició del terreny. També se l'advertia que si no ho feia en un mes se'l multaria.

No obstant això, el responsable de les obres va al·legar diferents punts, entre ells que la barraca es troba dins del terme municipal de Forallac. Un punt que els serveis municipals van comprovar que era cert, de manera que Palafrugell s'ha hagut de declarar incompetent en aquest expedient, de manera que l'ha informat tant a Forallac com a la Generalitat perquè en tinguin constància i actuin si ho creuen adient.

Sala ha explicat que en els darrers anys hi ha hagut modificacions d'alguna fita i que la finca estigués partida o hagués canviat de municipi. En tot cas, assegura que estudiaran l'expedient i, si s'ha infringit la llei, actuaran.