La redacció del projecte executiu del nou hospital Josep Trueta de Girona, la construcció de la comissaria dels Mossos a Salt i l'inici de la construcció de la nova escola Pericot de Girona són algunes de les esmenes del PSC als pressupostos de la Generalitat.

Els socialistes han presentat esmenes genèriques en l'àmbit català com ara l'augment de recusos per al suport financer de la Generalitat als ajuntaments i consells comarcals, la garantia del compliment de la sisena hora, que es tiri endavant el pla transversal de la lluita contra el proxenetisme i la prostitució i que s'acompleixi el desplegament dels Mossos.

A nivell específic de les comarques gironines, el primer gran "paquet" d'esmenes fa referència al món educatiu. Concretament, el PSC demana que, en la mesura del possible, es garanteixi l'inici de la construcció de les escoles Gegant del Rec (Salt), Sant Iscle (Vidreres), Far d'Epmordà, Pericot (Girona), i que es comencin a redactar els projectes de l'escola Sa Forcanera (Blanes) i la de Campdevànol.

En l'àmbit de salut, l'esmena "estrella" és la redacció del projecte executiu del nou hospital Josep Trueta, que el Govern ha decidit aturar. A més, també volen que es garanteixi la redacció del projecte executiu del consultori local de l'Estartit.

Pel que fa al departament d'Interior, els socialistes reclamen que es comenci la construcció de la nova comissaria dels Mossos d'Esquadra a Salt, així com la de la Jonquera. També creuen que s'han de garantir millores als parcs de bombers voluntaris de Sant Hilari Sacalm, Tossa de Mar, Ribes de Freser, Sant Climent Sescebes i Portbou, mentre que també volen que es dotin de recursos els canvis d'emplaçament dels parcs de bombers de Lloret de Mar i la Vall d'Aro.

Pel que fa referència a Territori i Sostenibilitat (TES), un dels objectius prioritaris dels socialistes gironines és el bon funcionament de l'aeroport de Vilobí d'Onyar, tot demanant que es garanteixin "els recursos necessaris per a la promoció de les comarques gironines, especialment pel que fa al foment i promoció de les noves rutes de connexió aèria des del territori".

En relació al transport públic, des del PSC demanen que s'augmentin les aportacions al Consorci de Transport Públic de l'àrea de Girona, i pel que fa a les connexions per carretera, recamen que es comenci a redactar el projecte constructiu de la variant est de Ripoll. En un pla més mediambiental, els socialistes gironines volen que es garanteixin les aportacions als consorcis de l'Alta Garrotxa, de les Gavarres, l'Estany de Banyoles i els Espais d'Interès del Riopllès.

Finalment, en l'apartat de Benestar i Família, la prioritat és l'ampliació de la residència pública de gent gran de l'ICASS Creu de Palau de Girona ciutat.