L'empresa gestora de les minideixalleries de Tossa de Mar, Minis, ha decidit tancar totes les que hi ha al municipi durant un període d'unes dues setmanes, coincidint amb les revetlles de Sant Joan i Sant Pere, per prevenir "la seguretat del ciutadà" i reduir "el risc de desperfectes per vandalisme" tenint en compte l'ús que es pot fer dels petards.

Segons va explicar el nou regidor de Medi Ambient, Francesc Nadal, l'any passat hi va haver força destrosses i l'empresa ha volgut prevenir nous episodis aquest any amb l'aplicació de la mesura. "L'empresa adjudicatària ens va explicar que l'any passat els van destrossar gairebé totes les deixalleries del poble, perquè introduïen petards molt grans per les ranures", va comentar Nadal. "Segons ens van explicar no va passar només a Tossa, sinó també en d'altres pobles", va afegir.

Així, l'empresa ha emès un comunicat explicant la mesura als possibles usuaris i ha tancat tots els dispositius. A més, s'informa als ciutadans de la decisió mitjançant un adhesiu al frontal de cada minideixalleria. Segons explica la mateixa empresa en la comunicació emesa, per tal de garantir que no es puguin utilitzar les bústies de recollida de residus i que no s'hi puguin introduir petards a l'interior, s'ha col·locat interiorment una placa metàl·lica llisa obstruint-ne l'obertura. De manera, que siguin impossible les accions de vandalisme que es van produir l'any passat al municipi i en d'altres pobles.

En principi, les minideixalleries es van tancar a partir del 15 de juny i romandran clausurades unes dues setmanes fins que hagin passat les dues revetlles.