Els Mossos d'Esquadra han detingut 12 persones en un termini de vuit dies al Pla de l'Estany per diversos robatoris amb força i furts. El dia 7 de juny van detenir tres homes a Banyoles que havien robat en dos supermercats, mentre que el 14 de juny la policia va detenir tres veïns de Banyoles que havien robat en una empresa del polígon de Cornellà del Terri. Un dia després, el 15 de juny, els agents també van detenir 4 adults i un menor d 'edat, que van entrar a una escola de Sant Esteve de Guialbes. Els detinguts van passar a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el menor es va lliurar als seus pares o tutors i es va informar a Fiscalia de Menors.

El 7 de juny, els agents de la comissaria de Banyoles van detenir juny Maka K., de 41 anys d'edat, Kakhaber K., de 38 anys, Nana S., de 37 anys, i Tomàs C., de 35, tots ells veïns de Blanes, com a presumptes autors d'un delicte de furt.

Mentre els mossos feien tasques de seguretat ciutadana per la zona dels supermercats de la població van detectar quatre persones que sortien d'un establiment amb actitud vigilant i amb només una ampolla d'oli a la mà.

Els agents s'hi van atansar, els van identificar i van escorcollar el vehicle, on van trobar-hi diversos productes presumiblement sostrets: bosses de patates, fruita, ampolles de licor, etc.

Quan la patrulla va fer les comprovacions pertinents van saber que havien furtat productes de dos supermercats de la zona. Davant les evidències els agents van detenir els quatre homes.

El dia 14 de juny els mossos de Banyoles van detenir Muhamadou T, de 22 anys, Bilali KK, de 22 anys, Amara K, de 45 anys, tots ells veïns de Banyoles, com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força en grau de temptativa.

Els agents van saber que s'havia activat la senyal d'alarma d'una empresa del polígon de Cornellà del Terri. Quan hi van arribar van veure que hi havia dues finestres trencades, un pany forçat, i un volumètric de l'alarma trencat.

Tot i que en el moment dels fets no es van localitzar els presumptes autors, els agents van saber gràcies a la col·laboració ciutadana amb quin vehicle havien fugit. Moments més tard la patrulla els va localitzar i aturar. Després de fer les comprovacions pertinents i analitzar els indicis recollits, els tres ocupants del vehicle van quedar detinguts per la temptativa de robatori a l'empresa.

Només un dia més tard, el dia 15, els agents van detenir Abderrahim M, de 19 anys, veí de Salt, Mohamed H, de 24, veí de la Cellera de Ter, Abdessamad el A, de 23, veí de la Cellera de Ter, Mohamed A, de 20, veí de Berga i un menor d'edat, com a presumptes autors de dos delictes de robatori amb força i una falta de furt.

Al voltant de les cinc de la matinada, agents de Banyoles van rebre l'avís que els alertava que unes persones haurien entrat a robar a l'escola de Sant Esteve de Guialbes. Quan van arribar al lloc del fets van observar que un dels vidres de la porta d'entrada estava trencat.

Moments més tard, i també gràcies a la col·laboració ciutadana, els mossos es van creuar amb un vehicle que coincidia plenament amb el que estaven buscant, el van aturar i van identificar-ne els cinc ocupants.

Acte seguit van inspeccionar el cotxe, on van trobar un ordinador portàtil sostret de l'escola, també hi van trobar tovalloles, una càmera fotogràfica, una ràdio i parament de la llar.

Els agents van fer gestions per saber d'on procedia tot el material i van esbrinar que part del parament de la llar provenia d'un robatori amb força en una casa de Sant Esteve de Guialbes i les tovalloles precedien d'un furt en un hostal de la mateixa població. Davant les evidències van detenir els cinc ocupants del vehicle.