Intromissió il·legítima al dret a l'honor i la pròpia imatge. En base a aquest delicte l'exdiputat d'ERC, Joan Puig, ha estat condemnat per l'Audiència de Girona a pagar 30.000 euros a la companyia Air Berlin després que l'equiparés amb el nazisme arran de la polèmica sorgida entorn de l'ús del català en les relacions de l'aerolínia.

La polèmica va sorgir immediatament després que el director general de la companyia, Joachim Hunold, assegurés que no tenia sentit la missiva enviada per la directora general de Política Lingüística del Govern balear, Margalida Tous, en la que instava Air Berlin a potenciar l'ús del català en la relació amb els seus clients.

La reacció del directiu en relació amb la llengua no va agradar al polític qui, en una entrada al seu bloc titulada "Air Goebbels" , va incloure una esvàstica al costat del logotip de l'aerolínia, va demanar un boicot a la companyia i va instar els seus lectors a reproduir el logotip manipulat.

Puig haurà de publicar la sentència als blocs on va arremetre contra l'empresa, segons informava ahir el diari El Mundo perquè, entre altres coses, i com estableix la resolució judicial, tenia altres maneres d'expressar la seva disconformitat amb l'actuació de la companyia sense arribar a realitzar un "insult d'una elevada entitat".

L'exdiputat està analitzant la sentència amb el seu advocat i no descarta presentar un recurs a mitjans del mes vinent. Recorda també que ningú va denunciar Air Berlin "per fer un dibuix a la seva revista en contra dels catalans".