El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va assegurar ahir, amb relació a l'acord assolit entre la Generalitat i Ryanair per assegurar la continuïtat de l'empresa a l'aeroport de Girona, que "en cap cas s'ha cedit al xantatge de Ryanair". Recoder va comentar els termes d'aquest acord durant la inauguració ahir de l'autovia C-31 a Palamós.

La Generalitat ha fet una nova proposta a Ryanair per a la seva continuïtat a l'aeroport de Girona que, segons el director general de Transports i Mobilitat del govern català, Ricard Font, millora la del tripartit que havia estat acceptada per la companyia irlandesa. L'oferta és de 7,5 milions d'euros anuals per dos milions de passatgers arribats a la instal·lació gironina, que equivaldrien aproximadament a quatre milions transportats. Com en la proposta del tripartit, la Generalitat es compromet a rebaixar a més quatre milions d'euros en taxes si obté la gestió de l'aeroport o, en cas contrari, a negociar amb qui l'assumeixi aquella mateixa xifra.

Recoder va apuntar que des del Govern hi ha hagut contactes "reiterats" però es tracta d'una empresa "que té una forma d'actuar que no és la usual. És original i ho deixarem aquí", va afegir. "Esperem que Ryanair ens doni una resposta lògica i raonable a la bona proposta que s'ha fet des del Govern", va afirmar.

Per Recoder, en la nova proposta hi ha un compromís "més gran" del territori.

L'aerolínia amb més abusos

FACUA-Consumidors en Acció va mostrar ahir en una enquesta que Ryanair és l'aerolínia que comet més abusos segons el seixanta per cent dels passatgers entrevistats.

La tercera enquesta nacional sobre la qualitat de les companyies aèries revela que sis de cada deu passatgers consideren que Ryanair és la companyia que comet més abusos, i el 87 % dels enquestats creu que el Ministeri de Foment no garanteix la protecció dels seus drets, va informar FACUA en una nota de premsa. Després de Ryanair, les companyies pitjor valorades són Iberia (13%), seguida de Vueling (7%), easyJet i Spanair, totes dues amb el 4%.