La CUP de Blanes va entrar dimarts una instància a l'Ajuntament per reclamar que el nou govern del municipi faci públic "el document de traspàs de les diferents àrees del consistori que s'ha elaborat en ocasió del canvi de govern". La formació al·lega que el nou equip de Govern es va comprometre en campanya electoral a "respectar" i "potenciar" els principis d'informació, participació i transparència.

Concretament, volen que en el document hi consti el grau d'execució dels diferents projectes; l'estat actual de subvencions o ajuts sol·licitats; l'estat econòmic i financer de l'Ajuntament i, en especial, de l'execució del pressupost. La candidatura popular creu que el contingut del document és d'interès pels ciutadans, perquè els afecta. "Entenem que aquesta documentació ha de ser de lliure accés per la ciutadania i entitats blanenques sense cap tipus de limitació, perquè es tracta d'informació d'interès públic que els afecta d'una manera directa", asseguren a través d'un comunicat.

La CUP defensa, en la instància, que les normes de privacitat no poden servir de pretext "en cap cas" per negar l'accés a la informació pública, "quan aquest fet pot comportar la negació del debat d'assumptes d'interès públic". Així, doncs, creuen que el consistori hauria de facilitar el lliure accés a la documentació publicant-ho a les diferents webs del consistori i, al mateix temps, facilitant-ne la seva consulta a les oficines.