Els Mossos d'Esquadra van detenir el 20 de juny un home de nacionalitat marroquina, Aissa R., que suposadament va segrestar un altre home magrebí i el va retenir durant una setmana en un pis del sector Portofino d'Empuriabrava mentre demanava 10.000 euros de rescat a la seva família. El segrest va acabar quan la víctima va poder escapar pel terrat del pis on era retingut. El presumpte segrestador, que no tenia antecedents, passava ahir a disposició judicial.

La tarda de dilluns, un home va alertar la policia que pels carrers d'Empuriabrava hi corria algú que demanava ajuda i semblava passar per greus dificultats. Es tractava de la víctima del segrest, que havia aconseguit escapar a través d'una terrassa del pis on estava captiu des de feia dies. Segons va narrar la víctima, feia una setmana el seu segrestador l'havia fet entrar a dins d'un cotxe a punta de pistola. El segrest va ocórrer en un carrer de Figueres pel qual la víctima, segons la seva narració dels fets, passejava. El cas continua obert i l'Àrea Territorial d'Investigació dels Mossos d'Esquadra, que investiguen el succés, no van informar sobre si el segrest responia a motius més enllà d'obtenir-ne una compensació econòmica. En tot cas el presumpte segrestador no tenia antedecents, cosa que dificulta saber si està associat a alguna activitat delictiva.

L'home que es va trobar la víctima demanant ajut al carrer va avisar la policia i arran d'això es va treure l'entrellat del mal aspecte del fugitiu, que anava sense sabates, estava molt espantat i en general presentava un aspecte i un estat de salut molt deteriorat. Per això, el primer que es va fer va ser traslladar-lo al centre mèdic perquè li fessin una revisió. Després, va prestar declaració i va assegurar que portava vuit dies retingut dins del pis. Alhora, el segrestador s'havia posat en contacte amb la mare de la víctima per demanar 10.000 euros a canvi de tornar a veure'l viu. Al cap de poc, els Mossos detenien Aissa R. a Roses.