El Jutjat Contenciós Administratiu 1 de Girona ha demanat a l'Ajuntament de Castellfollit que l'informi periòdicament de les accions realitzades per tal d'executar la sentència que recau en la il·legalitat de l'edifici del nou Ajuntament. L'Ajuntament ha fet arribar documents tècnics i jurídics al Jutjat però de moment no ha trobat una solució per complir la sentència emesa el 7 d'abril del 2009, la qual apunta que l'edifici incompleix l'alineació amb el carrer i infringeix l'alçada.

El jutjat no ha emès cap resposta a les propostes i s'ha limitat a informar a les parts litigants. Tampoc s'han obert cap classe de negociacions entre la part demandant i l'Ajuntament.

Les propostes de l'Ajuntament són a la façana de la plaça de Sant Roc i prorrogar l'edifici fins l'alineació establerta per les Normes, a la façana lateral est retallar l'edifici fins a l'alineació establerta per les Normes i a la façana lateral oest prolongar l'edifici fins a l'alineació establerta. En aquesta darrera opció es faria sense perjudicar el dret a llum i vistes de les finestres i l'accessibilitat dels dos habitatges de la propietat veïna, ja que no es preveu modificar la façana posterior. Pel que fa a l'alçada la proposta és modificar l'edifici fins ajustar-se als límits. També indiquen que ajustaran el nombre de pisos a l'establert de planta baixa més dues plantes. La remodelació suposa eliminar la planta de golfes. L'Ajuntament va recórrer aquesta sentència al Tribunal Superior de Justícia, el qual en data del 8 d'octubre del 2010 en sentència ferma va desestimar el recurs de l'Ajuntament. En data del 8 de novembre del 2010 el ple de l'Ajuntament va acordar acatar el determini del TSJC.

La primera acció de l'Ajuntament va ser demanar una interpretació de sentència a l'equip legal i tècnic. En canvi la part demandant en demana l'execució per no demorar més el litigi. La resposta del Jutjat Contenciós ha estat la petició d'informació sobre les accions realitzades per portar a terme l'execució de la sentència. Mentrestant, l'edifici de l'Ajuntament que ha costat uns 750.000 euros no es pot fer servir. El lítigi per l'edifici de l'Ajuntament de Castellfollit es va començar al 2007.

El nou ajuntament de Castellfollit de la Roca té quatre plantes, una de les quals, semisubterrània, està construïda al solar on hi havia l'antic edifici consistorial. El projecte ha respectat la torre civil del rellotge, que és un dels elements del paisatge urbà de Castellfollit de la Roca més característic. La idea ha estat construir un edifici en consonància amb els elements arquitectònics i alt per ocupar poc espai.