El codi no escrit entre policies i estament judicial per intentar empresonar i jutjar ràpidament els delinqüents multireincidents no sempre funciona. Un multireincident amb més d'una dotzena de detencions a l'esquena que va ser arrestat el passat 13 de juny en companyia de tres homes més ha quedat en llibertat amb càrrecs després de ser acusat de robatori amb força a una empresa de Bescanó, però també per atemptat a l'autoritat. L'home, Mustapha D., de 40 anys i resident a Girona, va ser sorprès pels Mossos d'Esquadra mentre intentava evitar l'arrest amagat sota uns plàstics a l'interior de l'empresa de reciclatge de ferralla on la banda pretenia robar. En veure que l'havien descobert es va abraonar contra un agent, armat amb una navalla. Entre tots els mossos es va aconseguir desarmar-lo i reduir-lo.

Els quatre homes van vulnerar, la tarda d'aquell dia festiu, la tanca d'una empresa de reciclatge de ferralla situada al carrer de Dalt de Bescanó. Van forçar-ne també una porta per entrar i la persiana d'entrada de vehicles per poder-hi encabir la seva furgoneta i carregar-hi el material per a endur-se'l. Els mossos, avisats de la presència de la furgoneta sospitosa, van encaminar-se cap a l'empresa i efectivament van trobar-hi la porta d'accés trencada. En entrar-hi van trobar dos homes als quals es va identificar i detenir. Llavors, al recinte hi va entrar un nou agent que va percebre un lleuger soroll i moviment que provenia de sota uns plàstics de grans dimensions emmagatzemats a l'empresa. Quan els agents es van acostar al piló per veure què hi passava, un tercer lladre va sortir de sota els plàstics armat amb una navalla i es va llençar sobre d'un dels agents. Entre tots, però, van aconseguir desarmar-lo i reduir-lo.

Mentrestant, una nova patrulla arribava als voltants de l'empresa per prestar reforç als agents que estaven practicant les detencions. La tarda, que era la de dilluns de Pasqua Granada, era molt plujosa i es creu que va ser a causa de l'aigua que queia que el quart lladre no va veure la patrulla que s'acostava i, en un intent d'escapar, va saltar la tanca per anar a caure gairebé just davant del vehicle policial. Els agents no van haver de fer més que perseguir-lo pocs metres i emmanillar-lo.

Quatre detinguts

En total, van ser quatre els lladres que pretenien desvalisar l'empresa i de fet ja tenien un piló de ferralla amuntegada a punt de fer entrar la seva furgoneta al recinte i carregar-la. La lluita contra els robatoris de metall, que sovintegen molt, també és dura, però l'esforç policial no es va veure recompensat amb l'entrada en presó dels presumptes lladres.