La Flama del Canigó, tal com és tradició, va sortir de Perpinyà per anar al Canigó i d'allà a encendre les fogueres de diversos municipis gironins, inclosos Girona ciutat, Figueres i Lloret de Mar, entre d'altres. Aquesta tradició, que arriba de la mà d'Òminum Cultural, neix el 1955, quan Francesc Pujades va fer per primer cop una foguera al Canigó per després repartir la Flama per encendre les fogueres d'arreu dels Països Catalans.

La Flama, que es manté encesa tot l'any al Museu de la Casa Pairal de Perpinyà, va ser entregada el passat dia 22 a un grup de muntanyencs que la van portar fins al Canigó. Des d'allà, diversos grups de voluntaris la van anar recollint per distribuir-la i poder encendre les fogueres d'arreu. La Flama va seguir diversos recorreguts al llarg de Catalunya, i en algunes localitats, com per exemple la ciutat de Girona, es van organitzar activitats per a rebre-la.

Més tard, la Flama va ser rebuda al Parlament de Catalunya, i enguany també ha creuat el Mediterrani fins a l'Alguer, on també es va encendre una foguera. Es tracta, a més, d'una tradició també molt arrelada al llarg de la Catalunya Nord.

La Flama va seguir diverses rutes, i en el seu recorregut per la costa, per exemple, estava previst que passés per les localitats de Cadaqués, Castelló d'Empúries, Navata, Viladamat, Verges i Torroella de Montgrí. Un altre recorregut havia de passar, entre altres municipis, per Llançà, Garriguella, Vilajuïga, Palau Saverdera, l'Escala i Pals.