El nord del Parc del Montnegre i el Corredor, dins dels municipis de Sant Celoni, Fogars de la Selva i Tordera han recuperat gran part de la seva diversitat biològica original a través d'un projecte de restauració paisatgística que ha permès recuperar espais oberts per a les pastures i minimitzar possibles incendis forestals i contractar 20 persones en risc d'exclusió social.

Les actuacions a les valls de Ramió, Fuirosos i Olzinelles, dins el Parc del Montnegre i el Corredor, han permès restaurar més de 10 quilòmetres de rieres i recuperar 15 hectàrees de pastures, millorar 40 hectàrees de bosc de ribera i restaurar 3 basses i fonts , a més de la millora de la senyalització, la construcció de miradors i punts d'aigua.

Les actuacions han estat impulsades per la Diputació de Barcelona i l'obra social de La Caixa i han suposat una inversió de 357.560 euros. El coordinador d'Espais Naturals de la Diputació, Martí Domènech va destacar que l'objectiu central ha estat "restaurar el bosc de ribera, extraient plantacions d'arbres invasors, i recuperar espais de pastures". I per el director del parc, Antoni Bombí Arnau va dir que s'ha aconseguit "la naturalització de l'espai".