L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro va reobrir ahir el tram del camí de ronda nord de Platja d'Aro que uneix Cala Sa Cova amb Cala del Pi, i que estava afectat per unes esllavissades provocades pel temporal de neu de març de 2010. Aquesta era una de les prioritats del nou equip de govern per recuperar el tram i enllestir-lo abans pel pont de Sant Joan. Segons van informar fonts municipals, un dels primers decrets d'Alcaldia del mandat va ser l'adjudicació per via d'urgència dels treballs d'execució d'aquestes obres valorades en 20.000 euros. En els propers dies també s'hi instal·larà una barana que complementarà la seguretat. Resta per refer un segon tram d'esllavissades en el mateix camí de ronda, a la zona de la Cala dels Canyers, i que uneix Cala del Pi amb Cala Belladona, on la solució és més complexa, i de més profunditat, han apuntat els fonts.

Al tram que ahir es va reobrir es va detectar l'esllavissada el 7 de desembre de 2010, concretament a la zona de les arcades entre les cales Sa Cova i Cala del Pi. El consistori va senyalitzar la zona com a perillosa i es va comunicar la situació a la Direcció Provincial de Costes a Girona del Ministeri de Medi Ambient, segons les fonts.

El 20 de desembre els serveis tècnics de la regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament van determinar que calia apuntalar la zona afectada, ja que malgrat les indicacions de perill continuava essent utilitzada pels usuaris del camí. Quatre mesos més tard, el 13 d'abril de 2011, es va tornar a comunicar la situació a Costes.

El 21 d'abril el consistori va rebre resposta del Servei Provincial de Costes indicant a l'Ajuntament la necessitat d'adoptar les mesures oportunes a la zona afectada, i mantenir-hi, si s'esqueia, el tancament del camí de ronda en els trams que fos necessari. Així, a finals d'abril es va assegurar, primer, la impossibilitat d'accés en aquest tram de l'itinerari i es va tornar a senyalitzar. Ara, després de nous estudis dels serveis tècnics municipals, se n'ha executat la reparació per garantir el pas amb seguretat. L'actuació ha consistit principalment en retirar el material esllavissat, consolidar els arcs que s'havien descalçat i fer un paviment nou.

Queda per resoldre el segon tram afectat per les nevades, que uneix la Cala del Pi amb la Cala Belladona, a la zona de la Cala dels Canyers. L'esllavissada es va detectar el 15 de març de 2010, fruit de les nevades de la setmana anterior. Aquest tram continua tallat i senyalitzat, tot i que hi ha gent que hi intenta accedir.