La regulació de l'accés motoritzat a Sadernes durant el mes de juliol tindrà lloc només durant els caps de setmana, a diferència del que es feia en temporades anteriors, en què es regulava diàriament. Durant el mes d'agost, això sí, es mantindrà la regulació durant tot els dies de la setmana, tal com s'ha anat fent fins ara. El Consorci de l'Alta Garrotxa ha explicat que aquest canvi ha vingut motivat per la reducció pressupostària. Segons indiquen, s'ha comprovat gràcies a les dates de temporades anteriors que els períodes de més afluència coincideixen amb el cap de setmana, i per això s'ha decidit prioritzar els esforços en aquests dies.

El Consorci regularà l'accés del trànsit motoritzat a Sadernes de les nou del matí a dos quarts de sis de la tarda, tot i que, en cas que els aparcaments s'omplin abans, s'avançarà l'horari de la limitació d'accés. El Punt d'Informació, des d'on s'informa de la regulació i s'orienta també els visitants, estarà obert de les vuit del matí a dos quarts de sis de la tarda.

Durant l'agost, la regulació continuarà fent-se cada dia, com havia anat succeint fins ara. No obstant, des del Consorci de l'Alta Garrotxa es recomana als usuaris que segueixin estacionant els vehicles a l'aparcament de Sadernes, que té una capacitat per a 200 vehicles, i que gaudeixin de l'espai tot anant a peu.