El jutge ha enviat a la presó un home de nacionalitat romanesa per haver enganyat una compatriota perquè vingués fins a Roses, on la va obligar a prostituir-se. Víctima i proxeneta es van conèixer al gener a Romania i van iniciar una amistat. Pocs mesos després, ell li va oferir venir a treballar de cambrera a l'Estat. Al juny van arribar a Roses i, un cop aquí, ell li va retirar la documentació i la va portar a un prostíbul de l'Alt Empordà on la va obligar a prostituir-se. La noia s'hi va negar però va haver d'aguantar quatre dies fins que va poder-se escapar del pis on vivien, a Roses. La noia va explicar el cas a la policia local i els Mossos van detenir el proxeneta el mateix dia.

Víctima i proxeneta es van conèixer a Romania a principis d'any. La noia, que tenia parella, va iniciar una amistat amb Marcelo D, de 36 anys i natural de Falticeni. Al cap d'uns mesos, l'home li va proposar que anessin plegats fins a Roses, on podria treballar de cambrera. La noia, que té uns 19 anys, va decidir viatjar amb el seu "amic" i un altre company fins a Roses, un trajecte que van fer en autobús i que va durar dos dies. Finalment, tots tres van arribar a Roses el passat 10 de juny i, l'endemà, l'home ja li va explicar que li havia trobat feina. La noia, enganyada, va acompanyar Marcelo D., que la va dur fins a un prostíbul de l'Alt Empordà. La noia es va negar a treballar-hi però la va retenir entre el pis i el prostíbul i li va treure la documentació. La noia va haver d'aguantar quatre dies retinguda i obligada a prostituir-se però finalment, el dia 17 de juny, va aconseguir escapar-se del pis i anar fins a la comissaria de la Policia Local per explicar què li estava passant. La noia va declara que tenia por i que el què volia era tornar a Romania, on hi té el xicot, perquè l'havien enganyat. Els agents van posar en coneixement dels Mossos d'Esquadra el cas i van detenir el proxeneta el mateix dia.

Delicte de coacció

Després de prestar declaració, el jutge ha enviat Marcelo D. -que no té antecedents- a la presó acusat d'un delicte de coacció a la prostitució.