La Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat ha proposat a les 42 Escoles Oficials d'Idiomes (EOI) que imparteixin dues hores i mitja de classe en lloc de dues hores, com és habitual, per aplicar en aquest sector l'augment d'hores lectives -de 18 a 19- que farà el professorat a partir del curs 2011-2012.

El director de l'EOI-Drassanes, Herencio Simon, va explicar que aquesta és una de les propostes del departament a les escoles, que hauran de decidir en claustre una per una quina solució adopten.

L'ampliació a mitja hora de les classes d'idiomes implicaria posar punt i final als divendres lectius que fins ara s'imparteixen durant el primer trimestre a totes les EOI. Segons el parer de professors i alumnes implicaria dificultat de concentració entre els estudiants amb jornades laborals prolongades, així com la dificultat de començar les classes mitja hora abans per la "incompatibilitat" amb els horaris professionals dels estudiants.

La segona proposta és fer, en lloc de més temps per sessió, més divendres, que es prolongarien fins al 31 de març -en lloc del 31 de gener-, la qual cosa és vista amb recel, ja que implicaria que una gran part dels estudiants es perdrien fins a 18 hores lectives del curs -ja que a la classe dels divendres solen faltar més alumnes per motius familiars i laborals- i suposa un "greuge comparatiu". La tercera opció és la creació de cursos addicionals agrupats en blocs de 30 hores -presencials, semipresencials o telemàtics-, cosa que va "en detriment" dels cursos monogràfics ja oferts per les escoles oficials, i generaria desordre i caos en els centres pel que fa a l'ocupació de les aules. Els, aproximadament, 700 professors de totes les EOI s'oposen a aquesta mesura, ja que afectarà directament els alumnes, i de fet, els docents i alumnes estan recollint firmes contra aquestes mesures en un document anomenat "Comunicat de protesta del professorat i alumnat de l'EOI davant de la imposició per al curs 2011-2012 de la 19è hora". En el text lamenten que la Conselleria pretén equiparar les EOI als instituts de Secundària. "No té en compte que no tenim el mateix tipus d'alumnes, amb la mateixa disponibilitat de temps i obligacions", lamenta la carta, que argumenta que l'augment d'hores per professor només revertirà a l'increment de la càrrega d'hores de classe als alumnes adults. "Els alumnes ja estan prou carregats per les obligacions laborals, familiars i de qualsevol tipus", avisa el text

Gimnasos més grans

D'altra banda, Ensenyament ?exigirà als nous col·legis d'Educació Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat que tinguin un gimnàs de, com a mínim, 200 metres quadrats.

El Departament prepara una norma d'ordenació de les superfícies que han de tenir els nous col·legis i aquells que vulguin modificar els equipaments.