El Govern estatal encara preveia, a desembre de 2010, poder licitar el desdoblament de la N-II entre Maçanet de la Selva i Sils durant aquest 2011. A hores d'ara, en canvi, ni tan sols es parla d'aquest tram. Només hi ha previst licitar el recorregut des de Sils a Caldes de Malavella, tot i que l'aprovació del Consell de Ministres es va fer el passat 20 d'abril i a hores d'ara encara no s'ha publicat al Butlletí Oficial de l'Estat.

En una resposta al diputat gironí Jordi Xuclà, l'Estat assegurava, amb data de 23 de desembre, que s'estava redactant el projecte del tram Maçanet-Sils, i que tant aquesta part del recorregut com el Sils-Caldes estava previst que es licitessin "durant l'any 2011".

Les obres de desdoblament de la N-II en el seu tram sud fa anys que estan aturades, especialment a causa dels problemes amb les empreses adjudicatàries, que les van deixar així. En el tram nord, en canvi, amb prou feines estan iniciades. Malgrat que el ministre de Foment, José Blanco, havia dit en alguna ocasió que no tenia diners per a licitar aquestes obres, el passat 29 d'abril, a només un mes de les eleccions municipals, el Consell de Ministres va aprovar destinar 33 milions d'euros per al desdoblament del tram Sils-Caldes, que en total té 6,6 quilòmetres de longitud. Del tram Maçanet-Sils, de moment, ni parlar-ne, i molt ?menys del seu recorregut en direcció al nord.

Aquest va ser un anunci molt celebrat, tot i que, des de llavors, encara no s'ha publicat al BOE, que és el següent pas administratiu per a continuar amb el procés i garantir-ne la construcció. A preguntes de la senadora gironina Coralí Cunyat, va assegurar que el tram estarà en funcionament "abans de les eleccions generals", i va indicar que la licitació es publicaria al diari de l'Estat "en els propers dies". Això va ser passat el 7 de juny, però a hores d'ara encara no s'ha publicat res.

El desdoblament de la N-II a Girona és una de les principals rei?vindicacions del teixit social i empresarial gironí, ja que només s'han inaugurat els vuit quilòmetres que van des de Caldes fins a Fornells de la Selva.