L'exalcalde de Blanes, Josep Trias, s'ha reincorporat al seu lloc de treball com a metge i gestor a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, on rebrà un sou de més de 70.000 euros bruts anuals, com va reconèixer ahir ell mateix. Trias torna a la seva feina, després de tenir una excedència per dirigir l'Ajuntament durant quatre anys, en què la plaça a la Corporació no es va cobrir. La notícia, publicada a la revista Cafè amb llet, ha coincidit amb les retallades a Salut i les ?rei?vindicacions d'alguns dels treballadors de la Corporació, la qual cosa ha aixecat certa polèmica.

Trias es va reincorporar el passat 11 de juny a la Corporació, el mateix dia en què es va constituir el nou Ajuntament de Blanes i es va proclamar Josep Marigó com a alcalde. De fet, en perdre l'alcaldia, Trias ja havia anunciat que demanaria el retorn al seu lloc de treball. Així, doncs, tant bon punt va deixar de ser batlle, ha recuperat el seu càrrec de Director de gestió dels centres sociosanitaris i socials de la Corporació.

"M'he reincorporat amb el sou que tenia abans de l'excedència política que vaig demanar, però amb la reducció del 5% com tots els funcionaris", va explicar Trias, que va matisar que la xifra de 80.000 euros que havia sortit en alguns mitjans era "totalment falsa". L'exalcalde va reconèixer que, tot i no haver-ho calculat, la xifra del seu salari podria estar al voltant dels 70.000 euros bruts anuals.

El director de planificació de la Corporació, Xavier Conill, va destacar que Trias "és una persona totalment vàlida i que estava en tot el seu dret de recuperar el seu lloc de treball". Va destacar, a més, que la notícia només buscava la polèmica i que la plaça no es va cobrir per buscar l'estalvi econòmic. "Es va decidir que la plaça no es cobriria per la situació econòmica en què ens trobem i les funcions es van redistribuir en diverses persones", va explicar Conill. "Vull deixar molt clar que no era un càrrec innecessari, com s'ha deixat entendre en alguns mitjans", va afirmar. "Només nosaltres sabem el que ens ha costat cobrir aquesta plaça. Ha estat a costa de plegar cada dia a les deu de la nit durant 4 anys", va afegir. "Si en comptes de ser un directiu, fos una telefonista s'hagués fet aquest rebombori?", es va preguntar Conill.

Pagar per menjar

Per altra banda, CCOO va denunciar que els treballadors de l'Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella, que depèn de la Corporació, hauran de pagar per menjar, quan no ho han hagut de fer en 30 anys de servei. A partir de l'11 de juliol, els treballadors hauran d'abonar 3,15 euros per àpat, ja que l'empresa subvenciona la resta. Els treballadors creuen que aquest era un "dret adquirit", que ara es retalla amb "l'excusa de la situació econòmica", i que seran els seus sous els que patiran les conseqüències d'una "crisi imposada".

El director de planifiació, Xavier Conill, va explicar que el conveni col·lectiu diu que l'empresa ha de donar un temps i un espai per menjar, però no que s'hagi de pagar. Segons Conill, durant aquests anys s'ha anat subvencionant, però en l'actual situació han hagut de prendre una decisió. "Totes aquestes mesures són per evitar-ne d'altres de més dràstiques, però desgraciadament no tenim la seguretat de poder arribar als nivells que ens marquen", va assegurar.