El dia de Sant Joan ha marcat l'inici del programa "L'estiu és teu!", impulsat pel Departament de Benestar Social i Família, que ofereix estades per a infants i joves d'entre 5 a 16 anys a la xarxa pública d'albergs de la Generalitat.

Els divuit torns que van començar ahir mobilitzaran a un total de 1.324 nois i noies i a 161 monitors de lleure, que es repartiran entre els albergs d'Altafulla, Barcelona, Cabrera de Mar, Coma-ruga, Deltebre, Les, el Masnou, la Molina, Móra la Nova, Planoles, Sant Joan de les Abadesses, la Seu d'Urgell i Vic.

Al llarg de tota la campanya d'estiu, el programa acollirà a un mínim de 10.614 participants, entre persones que ja estan inscrites i monitors, que aniran a un total de 29 albergs d'arreu de Catalunya (llistats a l'annex). A hores d'ara, però, el període d'inscripcions continua obert per als 168 torns que començaran més endavant.

Les places més sol·licitades han estat les que inclouen l'aprenentatge d'idiomes (anglès, francès i alemany), ja que concentren el 68% de les reserves fetes.

Es tracta de modalitats d'estada de només idiomes i de les que combinen els idiomes amb diferents esports. La resta de la demanda es reparteix entre les modalitats exclusivament esportives (20%), de música (4%), enginy (3%), teatre (3%), circ (0,7%) i veu (0,5%).

Pel que fa al repartiment territorial arreu de Catalunya, la demarcació que més participants rebrà (amb les dades provisionals) és la de Girona (35%), seguida de Barcelona (28%), Tarragona (19%), Terres de l'Ebre (9%) i Lleida (9%).