EN DIRECTE

Catalunya i França controlaran la venda d´articles de platja

Les actuacions s'efectuaran durant el mes
de juliol al Baix Empordà
i Llenguadoc-Rosselló

 

GIRONA | DDG Catalunya i França inicien una campanya conjunta de control del mercat sobre articles de platja, amb l'objectiu de comprovar el compliment de la normativa d'informació i seguretat d'aquests productes. L'Agència Catalana del Consum del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i la direcció regional d'Empreses, Competència, Consum, Treball i Ocupació dels Pirineus Orientals duran a terme aquesta actuació durant el mes de juliol en municipis del Baix Empordà i de la regió de Llenguadoc-Roselló, respectivament.
La primera actuació d'inspecció es realitzarà la tercera setmana de juliol a les comarques del sud de França, on els inspectors catalans donaran suport als funcionaris del país veí. Durant aquesta setmana, els inspectors també es desplaçaran al Baix Empordà assistits, en aquest cas, pels funcionaris francesos. A més de la campanya de control d'articles de platja, el mes de setembre també es durà a terme una campanya d'inspecció a les empreses de lloguer de vehicles en l'aeroport de Girona, la Costa Brava i el sud de França. El mes d'octubre es farà una altra actuació conjunta que té com a objectiu controlar l'etiquetatge en el sector tèxtil, que es durà a terme als establiments comercials de Girona, principalment multipreus.

Recomanacions
En el moment de comprar articles de platja, l'ACC recomana exigir sempre una informació completa en l'etiquetatge per a un ús correcte i segur; i comprovar sempre aquesta informació per evitar riscos i prendre totes les precaucions. També es recomana comprovar si els articles van adreçats a infants o adults. En el cas dels nens, els articles adreçats es classifiquen en joguines i ajuts a la flotació. A més, l'organització recomana comprovar l'etiquetatge de les joguines per jugar a prop de l'aigua, joguines aquàtiques i d'altres per jugar a la platja.
També cal comprovar l'etiquetatge dels ajuts a la flotació de seient per a infants, per ser subjectats i per portar subjectats al cos; i identificar en l'etiquetatge i embalatge el nom o marca del producte i la raó social i adreça de l'empresa.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema