El centre històric de Llançà va acollir ahir diverses activitats i parades que li van permetre retornar a l'època medieval. Es tracta de la primera edició de la que han anomenat "La Fira de l'Abat", que es va iniciar el divendres i que acabarà avui a partir de les vuit del vespre amb Comiat dels Còmics. L'objectiu de la celebració és dinamitzar els comerços d'aquesta zona de la vila, coincidint amb les Jornades Gastronòmiques del Peix de Palangre.

Els actes van començar ahir al matí amb una cercavila inspirada en aquesta època i van continuar amb diversos actes musicals i recreacions medievals com ara la "inspecció de la guàrdia" o el "passeig de la Duquessa". La celebració va comptar, a més, amb un centenar de parades distribuïdes al llarg dels carrers dels nucli històric amb productes artesans.

La fira, que es van iniciar el dia de Sant Joan, continuarà avui durant tot el dia amb una nova cercavila a dos quarts de dotze del matí i una altra a les sis de la tarda i una ronda de còmics i una altra de musical, entre d'altres activitats d'animació. La primera edició d'aquesta mostra ha estat promoguda per l'Associació de Comerciants de Llançà conjuntament amb l'Àrea de Comerç de l'Ajuntament amb l'objectiu de potenciar els carrers comercials de la població. I és que a banda de les parades de la fira, la resta d'establiments de la zona també van oferir els seus productes.

Aquesta nova fira s'afegeix a les que es realitzen a la comarca, la més coneguda de les quals és el Festival Terra de Trobadors de Castelló d'Empúries.