El consum mitjà d'aigua durant l'estiu al municipi de Castell-Platja d'Aro se situa entre els 15 i els 16 milions de litres al dia, davant dels quatre milions que es consumeixen durant la resta de l'any. Aquesta és una de les dades que ha comunicat l'empresa que realitza el subministrament d'aigua al municipi, Aqualia, que ha informat que davant la massiva arriba de turistes al municipi amb motiu del període estival, tant les instal·lacions hidràuliques com els serveis d'atenció al client estan en condicions de prestar el servei.

Platja d'Aro té poc més de 10.000 habitants, però a l'estiu la població augmenta fins a 90.000 persones i el consum mitjà se situa entre els 15 i els 16 milions de litres al dia. L'any passat, segons Aqualia, el dia de màxim consum va ser el 7 d'agost, quan es van consumir prop de 17 milions de litres en un dia. Per això, a l'estiu es reforça el subministrament d'aigua potable posant en marxa l'Estació de Tractament d'Aigua Potable (ETAP), que pot arribar a subministrar 300.000 litres a l'hora.

Per fer front a aquesta demanda i garantir els ervei quan arriben els turistes al municipi, Aqualia treballa setmanes abans a la xarxa d'abastament d'aigua potable i a la xarxa de sanejament. En aquest sentit, per exemple, ha realitzat treballs de revisió dels bombejos del clavegueram i ha portat a terme l'operació de neteja del buidat del bombeig de Cala Rovira, que es va posar en marxa al 2009.

A més, en breu començaran les obres de construcció d'un nou pou que donarà 60.000 litres a l'hora i que servirà per reforçar el subministrament d'aigua a l'estiu. Aquest projecte està inclós en les obres de millora que anualment es realitzen a la xarxa d'abastament d'aigua potable del municipi, segons ha informat l'empresa.