Josep Antoni Masuet, la persona que va portar la subestació elèctrica de Fonteta als jutjats, no es quedarà de braços plegats després que la Generalitat hagi aprovat definitivament el Pla Especial de la instal·lació per legalitzar-la. El seu lletrat, Eduard de Ribot, ha dit que plantejaran un incident en l'execució de les tres sentències que anul·len les tres autoritzacions que es van donar per fer la subestació al jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona perquè anul·li de ple dret l'aprovació definitiva, que el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya va publicar aquesta setmana, posant punt i final a la seva tramitació, que ha durat quasi un any.

Com ha sostingut en tot moment Eduard de Ribot, el lletrat entén que amb aquest pla especial la Generalitat intenta eludir o evitar el compliment de les sentències judicials (tancar la subestació) que anul·len els tres permisos, per això demanarà que també s'anul·li aquest a aprovació definitiva. De Ribot es basa en l'article 103.4 de la Llei de la jurisdicció contenciosa que diu: "Seran nuls de ple dret els actes i disposicions contràries als pronunciaments de les sentències que es dictin amb la finalitat d'eludir el seu compliment". De fet, el lletrat ha comentat que quan la Comissió d'Urbanisme de Girona va fer l'aprovació inicial del Pla ja va plantejar l'incident d'incompliment de sentència. En aquest punt, ha concretat, el jutjat li va comunicar que, perquè es pogués pronunciar, el pla havia d'estar aprovat definitivament. Ara, De Ribot tornarà a presentar l'incident i el jutjat ja es podrà pronunciar i, de moment, les sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que hi ha hagut en aquest cas.

El Pla, que també fou publicat al DOGC, va rebre les al·legacions que Masuet va presentar i on asegurava que l'únic que busca aquest document és "burlar l'execució i el compliment de les tres sentències". Un extrem que el Departament de Territori i Sostenibilitat va negar en la seva resposta i, de fet, exposava tot el contrari, de manera que el Pla Especial serveixi per donar "compliment a la recent línia jurisprudencial" del TSJC que "en tractar aquest tipus d'instal·lacions com a sistema urbanístic general, correspon a un instrument urbanístic de planejament atorgar-li la cobertura jurídica necesària i no a un simple tràmit d'autorització en sòl no urbanitzable". I és el que es ha fet amb la subestació segons el Departament. Per això, seguia en la resposta a les al·legacions, en el seu moment es va cometre un "error formal" que ara s'arregla.