Bona estrena del desdoblament de la C-31 entre Palamós i Platja d'Aro. En un dia tradicionalment calent pel que fa al trànsit entre aquestes dues poblacions empordaneses -com és el cas de la revetlla de Sant Joan-, els vehicles van poder circular sense complicacions. El vespre del dia 23 la carretera entre Palamós i Platja d'Aro solia presentar greus retencions cada any, mentre que aquest pasat dijous, segons van explicar alguns usuaris, van poder transitar sense interrupció. Que les comunicacions han millorat al litoral gironí és un fet; ara cal atendre l'alerta llançada per alguns alcaldes en el sentit que si els Ajuntaments no s'hi impliquen a fons, la facilitat per arribar als municipis pot provocar que els problemes de col·lapse circulatori es traslladin a l'interior de les poblacions. Per la seva banda, des del sector turístic es beneeix la posada en funcionament del tram que faltava per desdoblar, però s'encoratja les administracions a continuar treballant fins a completar l'anomenada anella de les Gavarres.

Alguns usuaris de la C-31 entre Palamós i Platja d'Aro consultats per Diari de Girona explicaven que, tot hi haver-hi circulat el dia de la revetlla cap a les 8 del vespre -una hora de trànsit dens en aquella carretera- havien trobat molts vehicles però havien pogut realitzar el trajecte sense interrupcions i a un ritme constant. La vigília de Sant Joan va ser una autèntica prova de foc pel desdoblament, ja que havia sigut inaugurat el dia anterior, el dimecres 22. La va superar amb nota, i ara els usuaris habituals esperen que continuï la mateixa tònica durant els mesos d'estiu, quan les cues entre Palamós i Platja d'Aro solen -o almenys, solien- formar-se pràcticament cada dia, en especial cap al capvespre i a les hores d'afluència a les platges.

No deixava de sobtar comprovar que els avisos del Servei Català de Trànsit dels dies 23 i 24 parlaven de quilòmetres de retencions a tot Catalunya, però enlloc sortia el nom de la C-31 entre Palamós i Platja d'Aro, com solia ser tradicional. De fet, les úniques retencions destacables a les carreteres gironines van tenir lloc el dia 23 a a la C-66 entre Bordils i Corçà, en direcció a la costa. Aquests mateixos vehicles, en canvi, no patien retencions una vegada circulaven per la C-31.

13 quilòmetres, 88 milions

El desdoblament de la C-31 entre Palamós i Platja d'Aro, que abasta 13 quilòmetres, va arribar després de dos anys d'obres i d'una inversió de 88 milions d'euros. Amb l'acabament de les obres, els vehicles podran circular per una via desdoblada al llarg de 48 quilòmetres, des de la sortida de l'AP-7 a Maçanet de la Selva fins a Palafrugell. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va remarcar a la inauguració que el nou tram completa l'accés a la Costa Brava Centre i contribuirà a impulsar el turisme.

Els alcaldes dels municipis afectats es van mostrar satisfets, si bé el de Calonge, Jordi Soler, reclama una altra sortida al municipi, ja que creu que l'autovia que ha resultat dificulta l'accés a la seva població.

Per la seva banda Juli Fernández, alcalde de Palafrugell, admetia que només en aquests tres dies de funcionament del desdoblament ja s'ha pogut notar un augment de la fluïdesa en el trànsit. Ara bé, Fernández advertia que aquesta fluïdesa facilitarà l'accés a les poblacions de la zona de molts més vehicles per hora, cosa que pot suposar "traslladar els problemes d'embussos que hi havia a la carretera a l'interior de les poblacions". Fernández feia una crida a tots els alcaldes dels municipis beneficiats per la nova via a treballar per a millorar la mobilitat a les seves ciutats, i posava com exemple hipotètic la creació d'aparcaments perifèrics.

Joan Giraut, alcalde Platja d'Aro, celebrava que "per fi s'ha solucionat aquell coll d'ampolla que hi havia entre Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols", que tan afectava el seu municipi. Giraut deia en broma que "el problema és que ara el nom de Platja d'Aro no sortirà tan sovint a la televisió, ja que quan al Telenotícies es parlava de retencions sempre ens esmentaven". Ja seriosament, l'alcalde de Platja d'Aro coincidia amb el seu homòleg de Palafrugell en considerar que pot augmentar el trànsit als carrers del municipi i que caldrà treballar per buscar solucions.

Des del sector turístic es celebrava també la posada en funcionament del nou vial. Jordi Comas, hoteler i restaurador a més de president de la patronal Foeg, indicava que "ara tot és més fàcil, tot va millor, al cap i a la fi unes bones carreteres són part del servei que hem d'oferir al turisme". Comas, que assegura que ja ha parlat amb clients que han elogiat l'obra inaugurada, reclama ara que "s'acabi tota l'anella de les Gavarres i això serà una de les millors zones d'Europa pel turisme".