Lloret de Mar completarà aquesta setmana el desplegament de socorristes al seu litoral, segons recull Nova Ràdio Lloret. La platja del centre, la de Fenals i les cales de Sa Boadella, Santa Cristina i Canyelles comptaran aquest any amb un total de 17 socorristes. Es dóna la curiositat, a més, que sis d'aquests vigilants de les platges són veïns de Lloret, que estaven a l'atur i que han fet un curs ocupacional. La seva tasca principal és la prevenció, és a dir, evitar que els banyistes pateixin accidents. Per això, el primer que fan al matí és comprovar l'estat de la mar i hissar la bandera verda, groga o vermella, que indiquca si el bany és apte.

A Lloret, qui proporciona el servei de socorrisme i vigilància a les platges és l'empresa Proactiva. El seu gerent, Òscar Camps, explica que és un litoral que genera moltes actuacions -prop de 4.000- ja que hi ha una gran quantitat d'usuaris cada estiu. Camps assegura que els socorristes de Lloret han de fer tot tipus d'assistències: "Curar picades de medusa o de peix aranya, caigudes... però també per patologies cròniques, com hipertensió o epilèpsia".

Els socorristes que aquest estiu vigilen el litoral de Lloret treballen, de forma ininterrompuda, de deu del matí a les set de la tarda. Està previst que s'encarreguin de l'atenció de les platges fins al 30 de setembre a les cales i fins al 15 d'octubre a la platja del centre.

Inici de serveis a la platja

D'altra banda, aquest cap de setmana s'han engegat els serveis de dinamització a la sorra impulsats per l'Ajuntament de la localitat. Es tracta del servei miniclub, que té cura dels nens durant 45 minuts, el punt de lectura o la biblioplatja, i les activitats esportives, que es duen a terme al matí i a la tarda a la zona de la roca d'en Maig. Són serveis gratuïts, que s'adrecen al conjunt dels banyistes. Segons el gerent de Lloret Turisme, Maurici Carbó, en declaracions a la ràdio municipal, "el públic és molt variat, els utilitza tothom, tant turistes com residents".