Diversos municipis van celebrar ahir la festivitat de Corpus Christi (Solemnitat del Cos i la Sang de Crist, una de les festes del calendari litúrgic catòlic) amb diverses activitats que van conjugar les processons i les activitats d'oci amb les catifes de flors, elaborades als carrers, com a protagonistes. Girona, Arbúcies, Cassà de la Selva, Borrassà i Palafrugell són exemples de municipis que han programat actes per una tradició que, en els darrers anys, ha tingut una revifalla. Excepcionalment, el Corpus s'ha celebrat en el darrer cap de setmana de juny. La festa, mòbil en el calendari perquè és de tipus llunar, és convocada en el vuitè diumenge després de Pasqua (aquest any, el 24 d'abril).

La ciutat de Girona va tornar a veure sortir, ahir a la tarda, la Processó del Santíssim des de la porta principal de la Catedral i fins l'església parroquial de Sant Fèlix baixant per l'escalinata. Aquesta processó, presidida pel bisbe de Girona, Francesc Pardo, va ser recuperada (el pas per la via pública) per l'ara emèrit Carles Soler i Perdigó i, cada any, ha augmentat el número de persones que decideixen anar-la a veure. La processó va començar després de l'eucaristia solemne celebrada a la seu diocesana. Unes catifes de flors estaven instal·lades a la zona inicial i final del trajecte.

Arbúcies ha celebrat, aquest cap de setmana els primers dies de les Enramades, que duren fins dimecres. El primer acte va ser el passat dimecres, dia 23, amb la Botifarrada popular (es van despatxar 4.000 entrepans de botifarra, segons ha explicat l'Ajuntament) i Passada de la Plaça. Aquest cap de setmana ha estat el torn per l'Enramada de la Plaça i Passada del Castell (divendres), l'Enramada del Castell (dissabte) i la Passada del Sorrall (ahir). La Fira del Corpus de Borrassà ha arribat ?enguany a la sisena edició. Una jornada caracteritzada per la instal·lació de catifes de flors a la plaça Major i carrers del centre, la venda de productes artesanals, l'exposició d'obres amb autoria d'artistes locals i de fotografies, entre d'altres. Els visitants van rebre una planta de regal. En referència a la festa catòlica, el programa va incloure una eucaristia solemne i una processó. Palafrugell va celebrar la processó al vespre des de l'església de Sant Martí.