El 71,2% dels gironins tenen ordinador

El 18% dels gironins tenen problemes amb Internet

Gairebé un 40% dels habitants de la demarcació han realitzat alguna vegada una compra «on-line»

 08:26  

DDG Els gironins són els catalans que tenen més problemes amb els proveïdors d'Internet: concretament, un 18,5% dels habitants de la demarcació s'han trobat amb alguna incidència d'aquest tipus, una xifra situada molt per sobre de les altres demarcacions catalanes. A més, gairebé un 40% dels gironins han realitzat alguna vegada una compra on-line.

Segons les dades fetes públiques ahir per l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), el 71,2% dels gironins tenen ordinador, i el 65,7% compten amb connexió a Internet. A més, un 64,3% dels enquestats asseguren comptar amb banda ampla. Les xifres s'eleven si parlem de la telefonia mòbil, ja que el 94,5% dels habitants en disposen.

Pel que fa a l'ús d'aquests aparells, el 75,2% dels gironins assegura que ha utilitzat l'ordinador una vegada, mentre que el 71% ho ha fet durant els darrers tres mesos. En l'àmbit comarcal, la Garrotxa, el Baix Empordà i el Gironès són els indrets on més es fa servir l'ordinador, mentre que el Ripollès i l'Alt Empordà són les zones on el seu nivell d'ús és més baix.

D'altra banda, el 73% dels gironins s'han connectat en alguna ocasió a Internet, i gairebé el 70% ho ha fet durant l'últim trimestre. Només un 52,1%, però, ha fet en alguna ocasió un curs d'informàtica. Per comarques, els habitants del Pla de l'Estany són els que més utilitzen la xarxa, i els ripollesos, els que menys.

Pel que fa a les compres on-line, es tracta d'un mitjà cada cop més estès, ja que el 37,7% dels gironins han utilitzat l'ordinador per comprar alguna vegada. Per comarques, el Baix Empordà és el lloc on es compra més a través d'Internet, mentre que el Ripollès i el Pla de l'Estany són les comarques que menys utilitzen aquest sistema.

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema