Ecologistes en Acció a Catalunya ha atorgat 114 banderes negres a les costes catalanes en el seu informe anual, que assenyala la degradació urbanística, la contaminació urbana, l'impacte dels ports i les obres de la costa com a principals causants d'aquesta situació.

L'organització ecologista ha alertat de l'estat "terrible" de degradació que pateix la costa catalana, on els impactes segueixen augmentant a escala global, lluny de reduir-se malgrat els esforços per millorar la qualitat de les aigües a través de la depuració d'aigües residuals, indica l'informe.

Les comarques de Girona reuneixen 23 banderes negres, destacant Begur, Palamós i Castell i Platja d'Aro amb tres banderes, mentre que la capital catalana és la que acumula més càstigs amb fins a tretze banderes per diferents motius.

També destaca Sitges amb sis banderes, i finalment la zona de Tarragona i l'Ebre, destaquen El Vendrell (4), Tarragona (3), l'Ametlla (4), l'Ampolla (4) i Alcanar (4).

L'entitat ha reclamat una moratòria urbanística a tota la costa per evitar més urbanitzacions, més dics i espigons i regeneracions artificials de les platges.