El PSC va alertar ahir que les comarques gironines seran les que veuran més reduïda la inversió en els pressupostos de la Generalitat de Catalunya. La despesa per habitant serà de 176 euros per persona gironina, mentre que la mitjana a Catalunya se situarà al voltant de 246 euros per persona, segons van indicar des del grup.

Els socialistes van afirmar, a més, que aquesta xifra "rebaixa significativament la inversió a les comarques gironines durant els anys 2003-2010, que sempre havia sigut per damunt o igual que la mitjana de Catalunya". En aquest sentit, van indicar que la inversió absoluta "sumarà a les comarques de Girona 130 milions euros, un 7% dels 1849 milions de la inversió total". Segons el PSC, "una xifra injusta i poc proporcional, ja que les comarques gironines representen un 10% de la població catalana i els pressupostos no tenen en compte la gran població de pas o de temporada".

Entre les àrees temàtiques que els socialistes gironins consideren imprescindibles a les comarques gironineshi ha la mobilitat: "L'ampliació de les connexions a l'aeroport de Girona, la millora del transport públic i la variant est de Ripoll". Mentre que en educació, salut i serveis socials, demanen continuar amb els "compromisos adquirits i la realització del projecte executiu del nou hospital Josep Trueta". Respecte a les comissaries de Mossos d'Esquadra exigeixen les de la Jonquera i a Salt i els parcs de Bombers a Lloret i Vall d'Aro, així com millores a la resta.