Els Mossos d'Esquadra han detingut en pocs dies tres homes acusats de 17 robatoris amb força a Figueres, i han ingressat a presó. Un d'ells, Antonio S. J., de 25 anys i veí de Figueres, hauria entrat a robar a un magatzem agrícola del Far d'Empordà, a les instal·lacions de la depuradora de Peralada i en domicilis particulars, mentre que Mounir E. A., de 21 anys i veí de Figueres, va ser arrestat el 3 de juny per haver entrat a diferents domicilis a Sant Climent Sescebes, Llançà i Empuriabrava i en un mas de Vilanova de la Muga. A més, la policia va detenir el 16 de juny Rafael M. C., de 37 anys i veí de Figueres, acusat de robar a 'interior de cinc cotxes a Figueres.

El primer dels fets atribuïts a Antonio S. J. és un robatori és en una finca agrícola del Far d'Empordà, on el juny del 2010 va robar dipòsits de gasoil. El novembre del mateix any hauria robat un ordinador a les instal·lacions de la depuradora de Peralada. També se li imputa un robatori amb força en un domicili de Figueres el 20 de desembre del 2010.

Aquest detingut també seria l'autor d'un segon robatori a la depuradora de Peralada entre el 9 i el 10 de març del 2011. A banda, seria el responsable d'un robatori en un cotxe, juntament amb un altre home.

Entre el 2009 i el 2010, els mossos de l'Alt Empordà van rebre un seguit de denúncies per robatoris amb força en alguns domicilis de diversos municipis empordanesos, com Sant Climent Sescebes, Llançà, Vilanova de la Muga i Empuriabrava. Per aquests fets s'ha detingut Mounir E. A., de 21 anys i veí de Figueres.

D'altra banda, Rafael M. C. ha quedat detingut com a presumpte autor de cinc robatoris en interiors de cotxes a Figueres els dies 6 i 17 de juny, quatre d'ells en el mateix carrer.