Els grups Port-Bo, Peix Fregit, Els Pescadors de l'Escala, Boira i la cantant palafrugellenca Sílvia Pérez Cruz, realitzaran una col·laboració especial recordant la figura del cantant, compositor i pare Càstor Pérez, que tindrà lloc aquest dissabte, a partir de dos quarts d'onze de la nit, en la 45ena edició de la Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell. Enguany la Cantada es dedica a la memòria del cantant i compositor Càstor Pérez, estudiós de l'havanera, al centenari de l'escriptor i periodista amb residència a Calella Carles Sentís i a l'AVAC (Associació de Veïns i Amics de Calella), que celebra 50 anys.

D'aquesta manera, es realitza un reconeixement als que van iniciar, a finals dels anys seixanta, una trobada de cantaires que amb el pas del temps ha esdevingut la referència del gènere a Catalunya. D'altra banda, es recorda la figura de Càstor Pérez, desaparegut fa uns mesos i que justament l'any passat havia intervingut a la Cantada.

Com ja és habitual, el mateix dissabte, a partir de les 7 de la tarda i al passeig del Canadell, tindrà lloc una cantada d'havaneres amb el grups palafrugellencs El Taper, Cubacant i L'Empordanet. Durant la tarda i nit, al passeig del Canadell i al carrer de Francesc Estrabau hi haurà un Mercat d'artesans. Com en edicions anteriors, la cantada podrà ser seguida en les pantalles gegants que s'instal·len al Canadell, Port Pelegrí, Llafranc i a la plaça Nova de Palafrugell.

Finalment, els grups participants a les dues cantades actuaran en diferents bars, restaurants i locals de Calella fins ben entrada la matinada, per fer viure l'autèntic cant de taverna i la ja consolidada sessió golfa que es fa a la localitat de Llafranc.