El grup municipal d'Esquerra Republicana de Torroella de Montgrí vol que la Generalitat impulsi la construcció de la variant de la carretera C-31 al seu pas per aquesta localitat per evitar els problemes de trànsit que es repeteixen cada any a l'estiu i que ja es van produir la setmana passada amb el pont de Sant Joan.

Malgrat que ja hi ha un projecte redactat per l'anterior Govern de la Generalitat, el grup d'ERC en vol un de nou, de manera que la variant "estigui dimensionada al territori, que tingui en compte l'alt valor agrícola i paisatgístic del nostre entorn i que permeti connectar amb fluïdesa els municipis de la costa empordanesa amb els centres de transport ferroviaris i aeroportuaris de les comarques gironines".

Com ha afegit el cap del grup, Josep Maria Rufí, l'octubre del 2008 la Generalitat ja va treure a exposició un projecte per construir la variant que "va aixecar un gran rebuig per les seves dimensions i per ser poc sensible amb la conservació del territori i dels espais rurals". El projecte contemplava fer un pont nou i que la variant anés de Gualta a l'encreuament de la C-31 amb la carretera de l'Escala.