El fiscal demana una condemna de mig any de presó i una multa de 150 euros per a una toxicòmana que es va esmunyir dins d'una casa de Porqueres (Pla de l'Estany) amb la intenció de robar. La dona només va poder endur-se'n una cartera amb 340 euros abans que la sorprengués la propietària.

Els fets van tenir lloc el setembre del 2008, en un habitatge situat al carrer Antoni Gaudí. L'acusació imputa a l'acusada un delicte de violació de domicili i una falta de furt. El cas s'ha instruït per la via del jurat popular, com marca la llei en afers d'aquests tipus. L'Audiència de Girona preveu jutjar-lo avui, tot i que les parts han arribat a un acord i, si res no es torça, hi haurà conformitat.

Segons recull l'escrit d'acusació del fiscal, els fets van tenir lloc cap a les set de la tarda del 16 de setembre d'ara fa tres anys. L'acusada, que era toxicòmana, va entrar a la casa aprofitant que la porta del darrere estava oberta. L'habitatge es troba al carrer Antoni Gaudí de Mata, una entitat de població que forma part del municipi de Porqueres.

Un cop a dins, la dona, que té 47 anys, va començar a obrir calaixos i registrar estances. Abans que la sorprengués la propietària, pocs minuts després, només va tenir temps d'arreplegar una cartera amb 340 euros. La dona va marxar de l'habitatge i, poca estona després, la propietària va adonar-se que havia desaparegut la cartera del seu marit i va avisar la policia, que van detenir l'acusada.

El fiscal demana que es condemni la dona, Encarnación F.M., a mig any de presó per un delicte de violació de domicili, i a una multa de 150 euros per una falta de furt. El cas s'ha instruït per la via del jurat popular, com marca la llei en aquest tipus de delictes. L'afer arriba avui a l'Audiència de Girona.