L'Ajuntament de Roses va aprovar ahir les retribucions a regidors amb una rebaixa del 5% tant en sous com assistències, i va ajustar les dedicacions a la partida pressupostària prevista per al 2011, tot i l'increment del nombre d'edils que hi ha hagut al consistori, que ha passat de 17 a 21. L'alcalde, Carles Pàramo, va renunciar al sou i cobrarà per assistències. Hi haurà quatre dedicacions exclusives i una cinquena persona amb dedicació del 80%. Les retribucions es van aprovar amb els vots en contra del PSC i l'abstenció de Gent del Poble-AM.

El sou de l'alcalde s'ha establert en 3.470,64 euros, tot i que hi ha renunciat. La primera tinent d'alcalde, Montserrat Mindant, que assumirà dedicació exclusiva com a encarregada de Turisme i Participació Ciutadana, cobrarà 3.190 euros. La tercera tinent d'alcalde, Sílvia Ripoll, que assumirà Urbanisme, passarà a cobrar 2.445,39 euros, el mateix que Marc Danés (Cultura i Benestar Social), i Anna Jorquera (Esports i Joventut). Tots tres tindran dedicació exclusiva. Amb una dedicació del 80%, cobrarà uns dos mil euros la setena tinent d'alcalde, Sílvia Useros, encarregada d'Ensenyament. Entre els regidors amb dedicació exclusiva no n'hi ha cap del PP.

La resta dels dotze edils que tenen dedicacions parcials percebran les quantitats corresponents a l'assistència a les sessions dels òrgans col·legiats dels quals formin part, i també se'n va donar compte al ple celebrat ahir. Per assistències al ple es cobraran 183 euros; a comissió de govern, 119 euros; a juntes de govern, 228 euros, el mateix que a la mesa de contractació; i 119 per assistir a la junta de portaveus.

Assignació als grups

L'assignació als grups polítics també es redueix un 5% i queda fixada en 90 euros mensuals per a cada grup municipal i 110 euros mensuals per a cada regidor adscrit al grup. Així, CiU percebrà 1.080 euros al mes, el PSC, 860, el PP, 420 i GDP, 310 euros.

Pàramo va destacar la voluntat de treballar en la línea de contenció de la despesa i va anunciar la renúncia al sou. La portaveu del PSC, Magda Casamitjana, va voler afegir que hi renuncia perquè ja cobra com a jubilat i que cobrar per assistències suposa entre 15.000 i 20.000 euros. Tot i l'aclariment, no van voler qüestionar les retribucions. L'alcalde va defensar que l'estalvi per no cobrar és per al municipi de Roses, el mateix que va fer durant els seus 14 anys de primer edil, va dir, durant els quals cobrava un sou de la Diputació de Girona.

El regidor d'Hisenda, Manel Escobar (PP ), va recordar que els números representen l'austeritat amb la qual es vol començar i que preveu que entre el 2009 i el 2012 s'hagi produït una rebaixa d'un 11% de mitjana.